Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Νέα ρεμούλα στο… δια βίου μάθησης της ΑΝΝΟΥΛΑΣ


Ιδιωτική εταιρεία θα κωδικοποιήσει τις προτάσεις για το νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση. Το υπουργείο Παιδείας θα δώσει 96.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να κωδικοποιήσει τις προτάσεις για το νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση.
Μέχρι σήμερα, ανάλογες ενέργειες έκαναν οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης. Πρόκειται για συνήθη πρακτική εξηγούν στελέχη του υπουργείου Παιδείας. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας, οι αιώνιοι φοιτητές έχουν ξεπεράσει τους ενεργούς σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υπολογίζεται ότι οι αιώνιοι φοιτητές ξεπερνούν τις 300.000.
Ελάχιστα Ιδρύματα έχουν προχωρήσει στο ξεκαθάρισμα των μητρώων τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

96.000 ευρώ υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης σε ιδιωτική εταιρεία για να επανανομοθετήσει τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών? Κανονικά αυτό, αν αληθεύει, είναι σκάνδαλο ολκής και οφείλει η Υπουργός να δηλώσει παραίτηση... Αυτή είναι η οικονομία και ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών; Μια δημόσια υπηρεσία αναγκάζεται να προσλάβει ιδιώτες για να διαχειριστούν τα του οίκου της; Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, η Υπουργός και οι σαράντα έξι στενοί συνεργάτες της, οι οποίοι αμείβονται για να κάνουν αυτό ακριβώς που θα κάνει η ιδιωτική εταιρεία συν κάτι άλλοι διευθυντές περιφερειακών διευθύνσεων, συν κάτι άλλοι (καμιά τρακοσαριά βουλευτές= δημόσιοι υπάλληλοι), μάς το λένε νέτα σκέτα ότι είναι ανίκανοι να ...κωδικοποιήσουν (ήτοι να νομοθετήσουν) Οι δύο... ωρομίσθιοι φιλόλογοι τη μαράνανε ήτοι 300 + 300 ευρώ =600 μηνιαίως!!!! Αυτό θα πει περικοπή και περιστολή δαπανών. Άντε και καλή μας ….Μάθηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails