Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Απάντηση του πρόεδρου του Ιωνος Δραγούμη σε πόστ του ixnos

Στις 21 Ιουνίου είχαμε αναρτήσει δυο ποστ ,δείτε εδώ και εδώΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ : Τι έγιναν οι ….340.000 ευρώ του ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ; Ξεσκίζεται στο χρήμα με τα ιδρύματα του, ο αγράμματος χοντρός. που αφορούσαν τα ιδρύματα του Καρατζαφέρη. Προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Ιωνος δραγούμη μας έστειλε την απάντηση του στα ερωτήματα που θέταμε. Παρά το ότι έχουμε πολλά ερωτήματα και αντιρρήσεις ως προς τα λεγάμενα του, και στα οποία θα απαντήσουμε εν καιρό, είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους δεοντολογίας και εντιμότητας, να παραθέσουμε αυτούσια την ευγενική απάντηση του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΙΧΝΟΥΣ»

Λόγω απουσίας μου από την Αθήνα, πληροφορήθηκα μόλις σήμερα (29 Ιουνίου 2010) το σχόλιό σας, της 22ας Ιουνίου 2010, το σχετικό με το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ».

Αναφορικά με τα ερωτήματα που μου απευθύνετε, σάς γνωρίζω ότι η μοναδική μέχρι τώρα πηγή χρηματοδότησης του Ινστιτούτου μας προέρχεται από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και ανέρχεται δια μεν την περίοδο από Ιανουάριο 2008 (πρώτο μήνα λειτουργίας του Ινστιτούτου) μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 σε εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000 ευρώ), δια δε την περίοδο από τον Μάϊο του 2009 έως και τον Απρίλιο του 2010 (δεύτερο έτος της λειτουργίας του) σε επίσης εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000 ευρώ). Έκτοτε το Ινστιτούτο μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν έχει ακόμη χρηματοδοτηθεί.

Η ακολουθούμενη διαδικασία για την διασφάλιση της οικονομικής διαφάνειας του Ινστιτούτου συνίσταται σε τριμηνιαίες εκθέσεις μέλους του Δ.Σ. υπευθύνου για τα οικονομικά και επιπλέον, κατόπιν ομοφώνου αποφάσεως του Δ.Σ., σε ετήσιο έλεγχο από ορκωτό λογιστή. Η επίδειξη όλων των σχετικών παραστατικών και εκθέσεων, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζικού μας λογαριασμού, είναι στην διάθεση όποιου το επιθυμεί, και ο νομικός μας σύμβουλος και γραμματέας του Δ.Σ. δικηγόρος Φώτης Χαρίτος βρίσκεται στην διάθεσή σας για να σας τα επιδείξει εφ’ όσον το επιθυμείτε (τηλ. Ινστιτούτου για καθορισμό της συνάντησης: 210-3315733). Την όποια επιπλέον πληροφορία αναφορικά με τις δραστηριότητες, εκδηλώσεις, και εκδόσεις του Ινστιτούτου, στις οποίες, οφείλω να τονίσω, ουδεμία παρέμβαση ασκείται από μέρους του ΛΑ.Ο.Σ. καθ’ οιονδήποτε τρόπο, θα χαρώ να σας την παράσχω προσωπικά, όποτε το θελήσετε.

Όσον αφορά την παρουσία συγκεκριμένου προσώπου στο Ινστιτούτο μας, στο οποίο αναφέρεται το σχόλιό σας, σάς πληροφορώ ότι ουδεμία εργασιακή σχέση έχει με αυτό (το Ινστιτούτο) και η προσφορά του γίνεται επί εθελοντικής βάσεως.

Χρίστος Γούδης

Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Ως πρώτο σχόλιο που έχουμε να κάνουμε είναι, ότι για τα δυο πρώτα έτη επιχορηγήθηκε με 200.000 ευρώ, και εκκρεμεί η επιχορήγηση του τρίτου έτους, με άλλες 100.000 .Δεύτερον σε ότι αφορά την θυγατέρα του κυρίου Πρέσβη έχουμε τις ενστάσεις μας διότι το … «εθελοντικά» δεν μας βγαίνει. Στην υπηρεσία της στο υπουργείο εξωτερικών, πάντως δεν είναι. Και τρίτον, Πρέπει να συμβαίνει ένα από τα δυο τινά, διότι εξ όσων γνωρίζουμε ,ως κόμμα δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα χρήματα της κομματικής ενίσχυσης σε ιδρύματα, εκτός εάν επιδοτείται από την βουλή με ξεχωριστό κονδύλι για το… κομματικό ίδρυμα.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν γνωρίζει ο κύριος ΓΟΥΔΗΣ θα του πω, πως απαγορεύεται να δίνονται χρήματα από την επιδότηση των κομμάτων για άλλον σκοπό εκτός των κομματικών εξόδων ,ενοίκια κομματικών γραφείων λειτουργικά έξοδα μισθοί, κομματική διαφήμιση κ.λ.π .Το ότι είπε πως έλαβε το ίδρυμα 100.000 ευρώ το χρόνο από το κόμμα είναι...φάουλ, και ίσως να έχει συνέπειες το ΛΑΟΣ. Δηλαδή επιστροφή της επιδότησης. Εκτός όπως γράφει και το ixnos παίρνει επιπλέον χρήματα για το ίδρυμα από την βουλή, χωρίς να ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους και υπεύθυνους.

Ανώνυμος είπε...

Με τα χρήματα που παραδέχεστε ότι παίρνει το φασιστο-ίδρυμα σας κύριε ΓΟΥΔΗ θα είχαμε π.χ στεγάσει και σιτίσει για μήνες, όλους τους άστεγους στην ΑΘΗΝΑ, που τους βλέπουμε με πόνο ψυχής να κοιμούνται στα πεζοδρόμια και τα παγκάκια. Αυτό θα ήταν πολύ μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά ,από το να μαζευόσαστε αργά και που, και να τα ….ξύνεται, νομίζοντας με αυτόν τον τρόπο πως επηρεάζεται τις …καταστάσεις στην χώρα. Είναι ντροπή και αίσχος αυτό που συμβαίνει με τα ψευτο-ιδρύματα των κομμάτων. Οσο για το ουδεμία «παρέμβαση» γίνεται εκ μέρους του ΛΑΟΣ αυτό είναι το ανέκδοτο της χρονιάς. Αφού διαβάζουμε πως όλοι είσαστε στελέχη, και δη πρωτοκλασάτα, η μέλη του φασιστο-αποκόμματος, και χρηματοδοτήστε από αυτό. Τι άλλη «παρέμβαση» ποιο μεγάλη μπορεί να γίνει. Καλά θα κάνεις εάν δεν θέλεις να γίνεις περίγελως, του όπως λένε αγράμματου αρχηγού, να απομακρυνθείς από τέτοιου είδους απατεωνιές, διότι σου είχαμε κάποια εκτίμηση μέχρι τωρα. Πρέπει να είναι κάποιος πολύ αφελής για να μην καταλαβαίνει, ότι το θέμα …βρωμάει.

Related Posts with Thumbnails