Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πέντε κόμματα, τέσσερα πορίσματα, και ένα από τον λαό, πως είναι όλοι αρχικλεφταράδες και.. αλληλοκαλύπτωνται.


To πόρισμά του το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Βατοπεδίου προτείνει, την παραπομπή των Δούκα, Μπασιάκου και Κοντού για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Παράλληλα ζητά την παραπομπή τους για συναυτουργία στα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου και της απατής από κοινού και κατ’ εξακολούθησης... Για το Θεόδωρο Ρουσόπουλο προτείνει την παραπομπή του για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου και της απάτης από κοινού και κατ΄εξακολούθηση. Για τον Γιώργο Βουλγαράκη αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος που είχε ως αποτέλεσμα ζημία εις βάρος του δημοσίου. Το ΚΚΕ προτείνει την παραπομπή των κυρίων Μπασιάκου, Δούκα και Κοντού για απιστία, ενώ για τους κυρίους Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήγει και το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Για τους κυρίους Ρουσόπουλο - Βουλγαράκη ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και μόνο στην περίπτωση που προκύψουν νέα στοιχεία. Τέλος, ο ΛΑΟΣ προτάσσει το θέμα της παραγραφής υποστηρίζοντας ότι αν δεν είχαν παραγραφεί οι ευθύνες, θα παρέπεμπε για απιστία τους Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό.

Ρουσόπουλος: "Σπίλωση και όχι αλήθεια" «Με τη σημερινή του απόφαση ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε αυτό που έχω πει από τις 22 Οκτωβρίου του 2008 μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής. Δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά η σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων

Βουλγαράκης: «Παράνομη και ανήθικη η παραπομπή μου» Σε επιστολή του αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων της Προανακριτικής Επιτροπής ο Γιώργος Βουλγαράκης κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «τεράστια πολιτική αθλιότητα του ΠΑΣΟΚ»

Πέτρος Δούκας:, «Πρόκειται για άθλια πολιτική δίωξη, δεν υπάρχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος» και συμπλήρωσε: «Είναι τύπου Ουγκάντας και Ιντι Αμιν».

ο Κ. Κιλτίδης «Ακόμη κι να υπάρχουν ποινικές ευθύνες, αυτές έχουν παραγραφεί», «Εδώ υπάρχει η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Είναι ουτοπία, αυτός ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Εφόσον υπάρχει, θα πρέπει οι πολιτικοί στη ζωή αυτή να είναι ειλικρινείς, αν θέλουν να επαναφέρουν την πολιτική στην πολιτική».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails