Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Εργασιακός μεσαίωνας στα ξενοδοχεία ΑΜΑLIA α.ε


Άμα έχεις τα @ρχιδια καρατζαφέρη ιδου η Ρόδος ,διότι γνωρίζουμε την σχέση σου με τα αφεντικά του ΑΜΑΛΙΑ. Θα κάνεις παρέμβαση για καλύτερες συνθήκες στους εργαζόμενους-σκλάβους; Μετά μην παραπονιέσαι που σε βγάζουμε στο… κλαρί.

Τον τελευταίο χρόνο η εργοδοσία και διεύθυνση των ξενοδοχείων AMALIA A.E έχει επιδείξει άνευ προηγουμένου αναλγησία στο εργατικό προσωπικό με την ανοχή και προτροπή της κυβέρνησης των αφεντικών που αφήνουν εκτεθειμένους τους εργαζόμενους στην ασυδοσία του κεφαλαίου.
Στο κεντρικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Αμαλίας στο Σύνταγμα οι απολύσεις είναι όχι μαζικές για να μην προκαλούν, αλλά μεθοδευμένες. Οι απολύσεις, αν και στηρίζονται σε λόγους "κρίσης" και περικοπών, συνοδεύονται από ταυτόχρονη πρόσληψη φτηνών ανειδίκευτων ή τσάμπα εργατικών χεριών, απόφοιτων από τουριστικές σχολές. Να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται μονίμως σε πληρότητα, καθώς εκτός από τουρίστες φιλοξενεί και πολλούς (α)βουλευτές της επαρχίας, υπαίτιοι της απελπισίας των ανθρώπων που στρώνουν τα κρεβάτια τους και σερβίρουν τα γκουρμέ πιάτα τους. Θύματα της εργοδοτικής αλητείας αποτελούν και όσοι διατηρούν τη θέση τους, όλοι μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενοι κοντά στη σύνταξη, που επειδή η απόλυση τους κοστίζει ακριβά, πρέπει να υποστούν την απόλυτη εργασιακή εκμετάλλευση και εξευτελισμό της προσωπικότητάς τους ώστε να λυγίσουν και να υποβάλλουν "οικειοθελώς" την παραίτησή τους.
Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων κρίνεται ανεπαρκές σε ρόλο διακοσμητικό, αφού οι απαντήσεις που δίνει παραπέμπουν στο Μνημόνιο των δοσίλογων, εντείνοντας έτσι την απελπισία. Οι προσφυγές σε αρμόδια όργανα αποδεικνύονται μάταιες καθώς μάλιστα προβάλλονται ως τέτοιες από το ίδιο το σωματείο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails