Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Η βόμβα έσκασε και για τον ιδιωτικό τομέα .



Η τρόικα ζητά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας προκειμένου να μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί. Δηλαδή από τα 548 ευρώ καθαρά που είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός να πάει ακόμη χαμηλότερα. Τώρα το τι δουλειά έχει η τρόικα με τον ιδιωτικό τομέα την στιγμή που θεωρείται πως ασχολείται με το δημόσιο χρέος και τα… δημοσιονομικά ; Ο ευρών ..αμοιφθήσετε.

Η ωμή παρέμβαση της τρόικας στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος στενάζει πολύ περισσότερο από το δημόσιο τομέα, δείχνει και τις προθέσεις τους. Ουσιαστικά ζητείται η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ενώ δεύτερο αίτημα είναι το τριετές πάγωμα της επικύρωσης των κλαδικών συμβάσεων .

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε με τον δήθεν υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη σήμερα το απόγευμα, χωρίς επί τόσες ώρες να πει σε κανένα για τις πρωτοφανείς απαιτήσεις των τροϊκανών. Όταν του μετέφεραν την πρόταση τους απάντησε ότι «είναι ένα θέμα που με ξεπερνά. Ήδη έχουμε 2 χρόνια μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να ενημερώσω τον πρωθυπουργό και την κυβερνητική επιτροπή», λες και μπορούν να κάνουν τίποτα . Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πάντως στην επέκταση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερες από 20 εργαζόμενους. Χάος δηλαδή και στις μικρές επιχειρήσεις. Το σημαντικό όμως είναι ότι η τρόικα ως απόλυτος άρχων της χώρας απαίτησε από τον Κουτρουμάνη να μεσολαβήσει για να μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί. Θέλει να δημιουργήσει δηλαδή γενιά ακόμη και κάτω από τα 500 ευρώ.

Κατά τα άλλα η τρόικα είχε και συνάντηση διάρκειας περίπου 70 λεπτών στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τον Αντώνη Σαμαρά. Στη συνάντηση συμμετείχε το οικονομικό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, ο αχρηστότερος αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας, και συνεργάτες του προέδρου.

Εμείς δεν καταβαίνουμε για τις συχνές συναντήσεις που νομιμοποιούν πολιτικά τα όσα κάνει η τρόικα, καθώς και ο ρόλος της .

Μας δουλεύει ψιλό γαζί; Γιατί δεν καλεί τον κόσμο σε παλλαϊκή γενική απεργία επ΄ αόριστον, και να αποχωρήσει από την αντισυνταγματική βουλή, για να πέσει η κυβέρνηση; Τι περιμένει; Την διάλυση των πάντων;

Δεν καταλαβαίνει πως με την ενδοτική και χαμηλών τόνων στάση του, γίνεται συνένοχος στην καταστροφή;

Μήπως δεν τον αφήνουν τα αφεντικά του εξ΄ Αμερικής; Και μην μας πει ότι δεν έχει γιατί θα… γελάσουμε. Ξέρει και ξέρουμε πως εάν δεν είσαι κυριολεκτικά άνθρωπος τους, δεν γίνεσαι στην Ελλάδα υπουργός ,πολιτισμού και εσωτερικών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails