Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Εάν δεν είναι τον Οκτώβριο, θα είναι τον..Νοέμβριο και εάν δεν είναι τον Νοέμβριο, θα είναι του…. αγίου πούτσου.



Το νέο κόλπο τους είναι που μας πάνε από μήνα σε μήνα.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν στο Λουξεμβούργο για να συζητήσουν την ενίσχυση του EFSF, πιθανότατα μέσω μόχλευσης των κεφαλαίων του.

Παράλληλα ως τα μέσα Οκτωβρίου τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια θα έχουν επικυρώσει το νομοσχέδιο για την αύξηση και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του EFSF.

Η επικύρωση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στους ηγέτες της ευρωζώνης να λάβουν οριστικές αποφάσεις στη για τον τρόπο με τον οποίο θα καταστήσουν πιο αποτελεσματικό το EFSF κατά την Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.

Το Reuters εκτιμά ότι από τη στιγμή που θα έχει ολοκληρωθεί η επικύρωση του νομοσχεδίου για το EFSF από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και από τη στιγμή που θα έχει καταστεί φανερό ότι τα οικονομικά της Ελλάδας είναι σε άθλια κατάσταση, θα έχει έρθει ώρα για την οριστική λύση του ελληνικού προβλήματος, κατά πάσα πιθανότατα μέσα στον Νοέμβριο.

Πάντως ο... Καστανίδης …είπε…. «Οι απαιτήσεις της τρόικας οδηγούν σε εξαθλίωση». ,Αντίθετος στις νέες απαιτήσεις της τρόικας για κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μείωση των κατώτατων μισθών εμφανίζεται με δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Και εμείς ρωτάμε. Και γιατί συμμετέχεις σε αυτό ρε …μεγάλε ΔΟΥΛΟ-ΥΠΟΥΡΓΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails