Στην κόψη του ξυραφιού κινείται η ας την πούμε ..κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα με πιθανή ακόμα και την παραίτηση του... Λουκά Παπαδήμου, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας έτσι την ονομάτισαν ως προς τους όρους που ζητάει η τρόικα για το νέο δανειακό πρόγραμμα ενώ ο ξευτίλας Τζεφρυ ζητεί την παράταση της για δύο χρόνια.
Το Σαββατοκύριακο έρχεται εκ νέου στην Αθήνα ο Τσαρλς Νταλάρα για το PSI, και θα τον συνοδεύει, και ο Γιόζεφ Άκερμαν της Deutsche Bank. Για τους τραπεζικούς κύκλους, η συμφωνία για το κούρεμα έχει κλείσει και απομένει μόνο το τυπικό μέρος.
Στο μεταξύ, νέα μέτρα θα πρέπει να αποφασίσουν ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων, αλλά και την νέα σουπερ προδοτική δανειακή σύμβαση θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει το αργότερο το Σάββατο ο εντολοδόχος Παπαδήμος και οι πολιτικοί ακόλουθοι που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί να είναι πλέον ασφυκτικά. Και αυτό γιατί έως την Κυριακή θα πρέπει να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες, ώστε να παρουσιαστούν προς έγκριση στο Eurogroup της Δευτέρας.
Στον «αέρα» όμως φαίνεται εικονικά πως βρίσκονται τα πάντα γύρω από τη νέα δανειακή σύμβαση, που στην ουσία όπως βλέπεται το μεγαλύτερο ποσό πάει στους τοκογλύφους απ΄ευθειας, καθώς η Ε.Ε. αναμένει από τα κόμματα, που απαρτίζουν την δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου να συνυπογράψουν τα νέα επώδυνα μέτρα, αφού θέλει η προδοσία να είναι συλλογική. Νωρίτερα ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε επισήμως την αναβολή της συνεδρίασης του Συμβουλίου, που είχε ως αποκλειστικό αντικείμενο την Ελλάδα. Χωρίς να ορίσει νέα ημερομηνία σημείωσε ότι, η συνεδρίαση είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή εντός της επόμενης εβδομάδας. Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, χαρακτήρισε εξαιρετικά περίπλοκες τις διαπραγματεύσεις για το PSI και δηλασε ότι …Πρώτα συμφωνία στην Αθήνα και μετά στο Eurogroup . Την ίδια ώρα οι ελεγκτές της τρόικα στην Αθήνα κατά τις συνεχείς συσκέψεις τους με υπουργούς της κυβέρνησης φέρονται να είναι αμετακίνητοι από τις απαιτήσεις τους για περικοπές δώρων και κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, και απαιτούν περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και άρση της μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ώστε η μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων θα αγγίξει το 25% και ο Φίλιπ Ρέσλερ έθετε εκ νέου το θέμα «εποπτείας» της χώρας μας από το Βερολίνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου