To σύστημα στην Ελλάδα γνωρίζει ότι πάρα πολλοί για να μην πούμε η πλειοψηφία από διάφορα μετερίζια ξέσκισαν και άρπαξαν. Άλλοι με νομότυπους και άλλοι μιμητές τους, με παράνομους τρόπους .Γνωρίζει επίσης ότι εάν δεν ξεσηκωθούν αυτοί , οι μάζες απλώς υπάρχουν, και με ένα πετσόκομμα του εισοδήματος τους θα καθίσουν σαν τις κότες να μοιραλατρούν, όπως και συμβαίνει. Τους λες ότι ξεπούλησαν τα πάντα ,διέλυσαν την χώρα ,και ξέρεται τι σκέπτονται; Πως θα περισώσουν το..ξεροκόμματο που τους άφησαν.
Εμείς πάντως τους ενημερώνουμε, όχι ότι έχει και καμία αξία για τους πρεζωμένους από τα Μ.Μ.Ε χαζοπολίτες, αλλά για τους λιγοστούς εναπομείναντες σκεπτόμενους.
Η νέα δανειακή σύμβαση ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την Ελληνική Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 109,1 δισ. Ευρώ, υπογράφηκε εχθές με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Από τις διατάξεις της σύμβασης προκύπτει ότι δεσμεύει για 17,5 χρόνια τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας έναντι των δανειστών, προβλέποντας κατασχέσεις χωρίς εξαιρέσεις για λόγους εθνικής κυριαρχίας.
Η δανειακή σύμβαση, σε παράρτημά της αναφέρει ρητά ότι:
«ούτε το Δικαιούχο Κράτος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσία κατάσχεσης – πριν ή μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης – ή εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία με τη σύμβαση».
Αλλά και ότι «η Ελλάδα έχει υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι αμετάκλητη και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία».
Η μέση διάρκεια του δανείου θα είναι 17,5 χρόνια. Αν η Ελλάδα δεν δίνει εμπρόθεσμα τις δόσεις θα καταβάλλει επιπλέον τόκο. Αν δεν ανταποκριθεί στους όρους του δανείου και του Μνημονίου τότε οι δόσεις μπορεί να σταματήσουν και το ποσό που έχει αποδοθεί να είναι άμεσα απαιτητό.
Να σημειωθεί πως ούτε η ιδιωτική περιουσία μπορεί να διαφύγει της κατάσχεσης αφού με μια απλή διοικητική πράξη απαλλοτρίωσης μπορεί να περάσει στο δημόσιο.
Πως όμως η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει πίσω ποσά που της ζητούν όταν αυτοί που της τα δανείζουν έχουν άμεσο συμφέρον να την καταδικάζουν σε μακροχρόνια ύφεση με τα μέτρα λιτότητας;
Πως ευελπιστούν ότι θα τους επιστραφεί το ποσό τη στιγμή που η χώρα θα βρίσκεται σε ύφεση, ύφεση που οι ίδιοι οι δανειστές της επιβάλλουν, χωρίς να δημιουργήσει πλεόνασμα που θα της επιτρέψει να αποπληρώνει τους τόκους εμπρόθεσμα;
Αυτοί που υπέγραψαν και πρόκειται να την ψηφίσουν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τη νέα αυτή δανειακή σύμβαση έχουν γνώση των πράξεών τους; Και αν έχουν πως προχώρησαν στην υπογραφή της;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου