Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Περσινά ξινά σταφύλια. Σιγά μην ασχοληθούμε με τον …Τρικούπη. Τα βυζιά της Μενεγακη τα είδατε;




Ήταν 5 Φεβρουαρίου του 1991 όταν συνετρίβη το C 130 στο όρος Οθρυς και βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα. Από τότε πέρασαν 21 χρόνια και ακόμα δεν μάθαμε τι ακριβώς συνέβη κείνη τη μέρα.Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό άρθρο με στοιχεία "φωτιά" του Μάκη Νοδάρου στο HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη που κυκλοφορεί. Στη παγωμένη κορυφή  «Τσατάλι» του όρους Όθρυς και σε κάποιον διπλοκλειδωμένο στρατιωτικό φοριαμό,  κρύβεται επί είκοσι και πλέον χρόνια , το μυστικό της συντριβής του μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας C-130/748 που είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό θάνατο 63 αξιωματικών, υπαξιωματικών και σμηνιτών.
Το C-130 / 748 είχε απογειωθεί λίγο πριν από το μεσημέρι της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου 1991 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας  στο πλαίσιο διατεταγμένης αποστολής που είχε σχέση με την εμπλοκή της χώρας μας στα τότε γεγονότα του Περσικού Κόλπου.
Το πλήρωμα του μοιραίου αεροσκάφους αποτελούνταν από τους: Επισμηναγό (I) Μπίνα Δημήτριο (Κυβερνήτη), Επισμηναγό (I) Τζωρτζακάκη Αντώνιο (Συγκυβερνήτη), Ανθυπασπιστή (Ρ) Βαρελά Βασίλειο (Ναυτίλο), Ανθυπασπιστή (ΤΜΣ) Ρούσση Μιχαήλ (Μηχανικό) και Σμηναγό (Ρ) Κάβουρα Σωκράτη (Επόπτη Φορτώσεως).
Ο τελικός του προορισμός , σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης ,  ήταν η Κρήτη. Όμως πριν πάει εκεί έπρεπε πρώτα να πάρει προσωπικό από την 111 ΠΜ (Αγχίαλο) που στη συνέχεια θα μετέφερε στην 115 ΠΜ (Χανιά) και στο Τυμπάκι. Το μεταγωγικό αεροσκάφος βρισκόταν περίπου 38 χιλιόμετρα από την Αγχίαλο όταν ξαφνικά χάθηκε από το ραντάρ χωρίς προηγουμένως να έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα από τον κυβερνήτη του.
Όλο το ρεπορτάζ εδώ



Η Ελένη Μενεγάκη όσο πιο γυμνή γίνεται


 

\Ελένη Μενεγάκη - ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΗΣ ΕΞΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails