Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μυήθηκε στις απάτες όταν ήταν στην Κ.Ο της Νουδούλας




Πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και για απάτες φέρεται να είναι εγκέφαλος σπείρας που δρούσε με πρότυπο την «εταιρία δολοφόνων». Σύμφωνα με έρευνα της Εισαγγελίας να εμπλέκεται στη σπείρα... με τις πλαστές διαθήκες, είναι ο Ευάγγελος Παπανικολάου, πρώην βουλευτής Αργολίδας που είχε καταδικαστεί για απάτες το 2013.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος επικύρωσε το 2013 εφετειακή απόφαση με την οποία καταδικάστηκε ο τέως βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Ευάγγελος Παπανικολάου σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια καθώς εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, σε τράπεζες, κ.α.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται -πλην αυτού- τουλάχιστον δέκα πρόσωπα κατά των οποίων η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, έχει δοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα εντολή για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις  βάρος τους.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια δρούσαν βάση οργανωμένου σχεδίου. Αρχικά, πλησίαζαν μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι ήταν εύποροι.  Στη συνέχεια κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά το θάνατο του. Ακολούθως εκποιούσαν την  κληρονομιά είτε τη διαχειρίζονταν ώστε να τους αποφέρει κέρδη.
Το κουβάρι της υπόθεσης φαίνεται πως άρχισε να ξετυλίγεται μετά το θάνατο τριών αδελφών και τη διαπίστωση ότι η μεγάλη περιουσία τους πήγε σε τρίτα «ύποπτα» πρόσωπα.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή στο κύκλωμα δέκα ατόμων, εναντίον των οποίων ο εισαγγελέας, Δημήτριος Γκύζης, άσκησε ποινική δίωξη για:
-εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση)
-διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ’ εξακολούθηση
-άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση
-διακεκριμένη  πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και
-ψευδορκία μάρτυρα
Οι αρχές ωστόσο ερευνούν και την ενδεχόμενη ανάμιξη τριών ακόμη ατόμων.  Ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση καλείται να εντοπίσει και άλλες τέτοιες περιπτώσεις με θύματα εύπορους ηλικιωμένους ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails