Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Κάποιοι …δουλεύουν …κάποιους




Γράφουν ότι  δεν είναι μόνο τα 2.062 ονόματα που υπάρχουν στη λίστα, δεν είναι μόνο τα ονόματα που κατηγορείται ότι προσπάθησε να αφαιρέσει ο πρώην υπουργός οικονομικών, αλλά υπάρχουν κι άλλα ελληνικά ονόματα τα οποία τώρα θα πρέπει να εξεταστούν, αλλά και ακόμη 41 άτομα που είναι συνδεδεμένα με τους λογαριασμούς της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.
Το “κυνήγι” γύρω απ’ τα ονόματα με καταθέσεις στο εξωτερικό και ειδικά για όσους είχαν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία συνεχίζεται και μαζί και οι αποκαλύψεις.

“Τα Νέα” γράφουν ότι από την επεξεργασία των συνολικών στοιχείων που δόθηκαν και την έρευνα της Διεθνούς Ένωσης Ερευνητών Δημοσιογράφων προέκυψαν επιπλέον στοιχεία για 86 πρόσωπα ελληνικού ενδιαφέροντος.
Από τα απόρρητα στοιχεία που διέρρευσαν φωτίζεται ο ρόλος της τράπεζας στους μηχανισμούς των εταιρειών offshore που προσφέρουν ανωνυμία και φορολογικό καταφύγιο. Ακαδημαϊκοί αναφέρουν ότι σχεδόν 7 τρισεκατομμύρια ευρώ βρίσκονται «παρκαρισμένα» σε φορολογικούς παραδείσους ενώ οι διαφυγόντες φόροι για τις χώρες ανέρχονται σε 175 δισεκατομμύρια.
Σαράντα ένας από τους Έλληνες που δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ που εστάλη στις ελληνικές Αρχές το 2010 είχαν καταθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου
Πρόκειται σύμφωνα με τα στοιχεία για άτομα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, έχουν ελληνική υπηκοότητα, αλλά στην τράπεζα που άνοιξαν λογαριασμό δήλωσαν στοιχεία για τόπο κατοικίας σε άλλη χώρα και έτσι η αρχική έρευνα παρέπεμπε αλλού.
Τώρα λοιπόν μαζί με 41 ακόμη πρόσωπα που συνδέονται με τους λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ τα στοιχεία των προσώπων αυτών θα πρέπει να ελεγχθούν, μαζί με τα υπόλοιπα 2.062 πρόσωπα.
Όμως μία ποιο προσεκτική ματιά στο βίντεο που έχουν ΕΔΩ Παρατηρούμε όπως βλέπετε και στην Φώτο ότι υπάρχει το νούμερο 3.103 για την Ελλάδα.
Κάτι πολύ σάπιο κρύβουν,  και κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους.

 

Αυτά είναι τα 61 ονόματα της νέας λίστας από την HSBC. Ανάμεσά τους και ο Λ. Λαυρεντιάδης...
 

 

Tα 86 ονόματα που έλειπαν από τη λίστα Λαγκάρντ


Λίστα Λαγκάρντ: Όλα τα ονόματα και τα ποσά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails