Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Πάλι ο Γιάννης με ένα νι, τα εκανε….μ….ί




Από το καταπληκτικό άρθρο του Γρηγόρη Νικολόπουλου στο Reporter.gr:
Χθες, ο υπουργός Οικονομικών έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη οτι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, ότι είναι θέμα ημερών, ότι έχουμε σχεδόν συμφωνήσει και ανακοίνωσε οτι η ελληνική πλευρά προτείνει να ισχύσουν δυο συντελεστές ΦΠΑ, ένας 18% που θα μειώνεται σε 15% αν χρησιμοποιηθεί πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και ένας 9,5%. Όταν κάποιος υπουργός Οικονομικών λέει κάτι τέτοιο που αφορά την αγορά και τον καταναλωτή στην τηλεόραση, σημαίνει οτι ατύπως τουλάχιστον έχει την έγκριση των "θεσμών" με τους οποίους διαπραγματεύεται. Ότι δηλαδή αυτό είναι ουσιαστικά συμφωνημένο. Αν δεν είναι, δεν το λέει. Και όμως ο κ. Βαρουφάκης το είπε και εμείς τον πιστέψαμε. 
Σήμερα όμως η κυβέρνηση ανακοίνωσε οτι οι "θεσμοί" δεν εγκρίνουν τους δυο συντελεστές διότι δεν βγαίνουν τα νούμερα, ενώ οι πληροφορίες από τους "θεσμούς" αναφέρουν οτι δεν εγκρίνουν την έκπτωση του ΦΠΑ αν η αγορά πραγματοποιείται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, διότι το κοινοτικό δίκαιο δεν επιτρέπει διαφορετικό φόρο ανάλογα με το μέσον της πληρωμής για την αγορά του ιδίου προϊόντος. Λογικό; Απολύτως. Γνωστό; Εννοείται. Ε όχι λοιπόν! Δεν εννοείται! Η κυβέρνηση δεν το γνώριζε! Ο υπουργός Οικονομικών που έχει μια "έξυπνη" λύση για όλα, είπε δημοσίως μια ακόμη ωραία, ανέφικτη και παράνομη ιδέα. Συνεχίζουμε λοιπόν τη διαπραγμάτευση για τον ΦΠΑ και ένας Θεός ξέρει και για τι άλλο.
Ερασιτέχνη να τον πεις, τον κολακεύεις. Τουλάχιστον οι ερασιτέχνες έχουν μεράκι γι' αυτά με τα οποία καταπιάνονται...
Μια συνέντευξη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολλές… ειδήσεις δίνει στο περιοδικό των New York Times ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σάββατο. Σύμφωνα, με τον δημοσιογράφο των New York Times ο Γιάνης Βαρουφάκης του έριξε μια βόμβα λέγοντας ότι έχει καταγράψει (σε βίντεο ή ήχο) την εν λόγω συνάντηση, αλλά δε μπορεί να τη δημοσιοποιήσει για λόγους εμπιστευτικότητας.

«Βόμβα» Βαρουφάκη: Έχω καταγράψει το Eurogroup στη Ρίγα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails