Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ρεμάλια …τον Κύριλλο, και τα μάτια σας.




Μην πέσει ούτε… χαρτομάντιλο, γιατί δεν θα ξέρετε που να κρυφθείτε.
Μετά από 962 χρόνια οι Προκαθήμενοι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών συναντώνται στην Κρήτη, από τις 16 έως 27 Ιουνίου 2016, για την πρώτη Αγία και Μεγάλη Σύνοδό τους μετά το Σχίσμα του 1054.
Μεγάλο το ενδιαφέρον,  μεγάλος και ο πονοκέφαλος των τοπικών αρχών αλλά και της ΕΛΑΣ, ενόψει της πανορθοδόξου συνάντησης .
Σε ότι αφορά τα μέτρα και την αντιμετώπιση των προκαθημένων της Ορθοδοξίας αναμενόμενο είναι πως εδώ έχουμε από τη μια μεριά τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο και από την άλλη όλους τους υπόλοιπους. Τι μυστικοί αστυνομικοί του Πούτιν, τι αυξημένη φύλαξη και μέτρα ασφαλείας που θα τα ζήλευαν και οι πιο σημαντικοί ηγέτες του κόσμου, τι διπλές και... τρίδιπλες δικλείδες ασφαλείας για να μην γίνει κάποια στραβή που θα μας κάνει να τρέχουμε και να μην φτάνουμε, αν και αυτά δεν ειπώθηκαν στη σύσκεψη!
Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, άσκησε veto στη διοργάνωση της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, επικαλούμενος την κρίση που μαίνεται μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας, μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 και τη σύσταση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αποφεύγουν οι Ρώσοι τα ταξίδια στην Τουρκία.
 Θα έλθει στο Ηράκλειο από τα Χανιά οδικώς ( αν και μπορεί να ειπώθηκε έτσι για λόγους ασφαλείας!)

Πάντως επειδή αρκετοί ζήτησαν να τους διατεθεί λιμουζίνα για τις μετακινήσεις τους, αυτό ξεκαθαρίστηκε σήμερα πως θα δοθούν προς χρήση των Αρχιερέων συμβατικά αυτοκίνητα, αλλά όχι λιμουζίνες για να μην προκαλέσουν και το πιστό πλήθος. Θα δοθούν δε 14 στο Ηράκλειο και άλλα τόσα στα Χανιά, καθώς και αεροπλάνο για την μετακίνηση τους από Χανιά προς Ηράκλειο.

Θυμίζουμε πως παραμονή της Πεντηκοστής θα ιερουργήσουν στον Άγιο Τίτο, την ημέρα της Πεντηκοστής στον Άγιο Μηνά και θα μείνουν σε τρία ξενοδοχεία: Μέγαρον, Ατλαντίς και Γκάλαξυ!
Το αναλυτικό ρεπορτάζ για τις ηχηρές απουσίες και τα αγκάθια στις ανά τον κόσμο Ορθόδοξες Εκκλησίες μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails