Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Εάν αυτό δεν είναι νέα… ΙΜΙΑ, τότε ποιο είναι.




Αντί να απαντήσουν στους Τουρκαλάδες …σιγά μην σας δώσουμε λογαριασμό τι θα κάνουμε στα νησιά μας, το  έριξαν στο ...επιτρέψτε μας να  κάνουμε…. παρατήρηση των πουλιών .
Ο ξεφτιλισμένος υφυπουργός Ναυτιλίας απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση ανέφερε ότι η αρμόδια Γενική Γραμματεία "δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου" με στόχο όπως ανέφερε  τα νησιά αυτά να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα “για εθνικούς κυρίως λόγους”. Στόχος, είναι τα νησιά αυτά να αποκτήσουν «οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους» και εξήγησε ότι η πρωτοβουλία αφορά την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών από τη δεκαετία του 1990 υποδομές καθώς και την κατασκευή έργων μικρής κλίμακας, προκειμένου να νησιά να γίνουν κατοικήσιμα και να αναπτυχθούν δραστηριότητες.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση μικρών νησιών.
Η Άγκυρα, επικαλούμενη πως δεν κατονομάστηκαν τα νησιά,  επαναφέρει ανοιχτά τη στρατηγική των γκρίζων ζωνών, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί τυχόν συνθήκες που θα προκληθούν από την ελληνική κυβέρνηση σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς».
Έτσι ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Σαντορινιός, προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις για το σχέδιο αξιοποίησης των 28 νησιών του Αιγαίου, λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα εποικισμού ή κατοίκησης  αλλά  για «τουριστική αξιοποίηση και παρατήρηση σπάνιων ζώων»(!) λέγοντας παράλληλα πως διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του.
Πιο συγκεκριμένα αρνήθηκε ότι υπάρχει σχέδιο δημιουργίας άλλων υποδομών ή κατοίκησης των νησιών στο κεντρικό Αιγαίο, ενώ αναφέρθηκε, σε σχέδιο «τουριστικής αξιοποίησής τους προς όφελος των γύρω μεγάλων νησιών, με βάση συγκεκριμένο θεματικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα».
Στόχος, όπως τονίζει στη δήλωσή του, είναι «η προσέλκυση τουριστών για τη μοναδικότητα των νησιών αυτών και για την παρατήρηση των σπάνιων ειδών ζώων που ζουν στις νησίδες».
Με λίγα λόγια κακώς προκλήθηκε η αναστάτωση κατά τον υφυπουργό και κακώς εξοργίστηκε ο Ερντογάν  αφού πρόκειται εν ολίγοις για παρατήρηση της…  καρέττα -καρέττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails