Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την ΤΟΥΡΚΊΑ .




Με ενθουσιασμό και πανηγυρισμούς υποδέχτηκαν οι θιασώτες του ΝΑΙ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, με οργισμένα συνθήματα και καταγγελίες για νοθεία οι υποστηρικτές του ΟΧΙ. Με την έστω μικρή νίκη του, ο Ερντογάν βγαίνει προσωρινά  ενισχυμένος  κάτι που, τον κάνει απρόβλεπτο. Ο χάρτης δείχνει πως όπου υπάρχει οικονομική άνοδος και αύξηση του βιοτικού επιπέδου υπάρχει και  αντίδραση στις όποιες αυταρχικές και οπισθοδρομικές λογικές.

Ενδεικτικό το πως είδαν οι Αμερικανοί χθες το αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος είναι ο σχολιασμός του περιβόητου Council on Foreign Relations (CFR): “Κοιμήσου εν ειρήνη Τουρκία” (Rest in Peace Turkey)
Ο Στήβεν Κουκ, ειδικός αναλυτής για την Μέση Ανατολή και την Αφρική δήλωσε πως με το «ΝΑΙ», αυτό που αποκαλείται η σύγχρονη Τουρκία έχει τελειώσει και αναδύεται κάτι άλλο
Μετά από την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, ο Κουκ έγραψε στο Foreign Policy, ένα άρθρο με τίτλο “Κοιμήσου εν ειρήνη Τουρκία 1927-2017”.

 

Οι αντιδράσεις των πολιτικών πτωμάτων στη νίκη Ερντογάν

 

Μέρκελ: Διάλογος με την Τουρκία με αμοιβαίο σεβασμό

 

Ερντογάν: Αλλάζουμε το στρεβλό σύστημα διακυβέρνησης βαδίζοντας ενωμένοι

Εκθεση-τρόμος από την PwC: «Σε μια γενιά η Τουρκία θα είναι 11η οικονομική δύναμη στον πλανήτη και η Ελλάδα θα έχει ακόμα Μνημόνιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails