Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Mε αυτά τα «σκληρά μέτρα» θα σπάσουν τον άβατο στο Μενίδι.




Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από την κυβερνητική επιτροπή που συνεδρίασε για την αντιμετώπιση του προβλήματος των Ρομά, αποτελούμενη εκ των Θεανώ Φωτίου, ο Πάνου Σκουρλέτη, ο Νίκου Τόσκα, Παύλου Πολάκη και ο Κώστα Γαβρόγλου.
Πιο συγκεκριμένα ο  υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προανήγγειλε την θεσμοθέτηση υποχρεωτικής λειτουργίας σχολής γονέων!!! 

Είπε όμως και κάτι ακόμα που δείχνει την προσπάθεια που κάνουν για ένταξη των γυφτων στο σύστημα.  
Θέλεις να εισαχθείς στις Ανώτατες Πανεπιστημιακές Σχολές χωρίς εξετάσεις; Πάρε ένα όπλο, κάνε εμπόριο ναρκωτικών,  εμπόριο όπλων, πυροβόλησε κατά πάντων, σκότωσε παιδιά και τότε έχεις ελπίδα να  εισαχθείς στο Πανεπιστήμιο!
 «Μελετάμε και το νομικό καθεστώς ως προς τη δυνατότητα των μαθητών ρομά που παίρνουν απολυτήριο Λυκείου να εισάγονται σε ορισμένα ακαδημαϊκά τμήματα χωρίς εξετάσεις» «Είναι ένα πακέτο μέτρων που θα μας πάει πολλά βήματα μπροστά».

Παρουσίασε επίσης ρυθμίσεις σχετικά με την ένταξη των Ρομά στα σχολεία. «Θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών από 25 σε 15 άτομα στα σχολεία που φοιτούν ρομά. Επίσης θα τοποθετηθεί κοινωνικός λειτουργός, για τη διαμεσολάβηση μεταξύ του σχολείου και της οικογένειας». Το τρίτο μέτρο είναι η υποχρεωτική παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου.
Ο δε  Σκουρλέτης, προανήγγειλε προγράμματα για ένταξη των παιδιών των Ρομά στα σχολεία και πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, όπως επίσης και αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για την οπλοκατοχή. Επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Θα πρέπει άμεσα να πυκνώσει η αστυνομική παρουσία και να σπάσουν οι γκρίζες ζώνες στην περιοχή. Θα έχουμε ανοιχτούς και φωτισμένους δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Θα πολεμήσουμε την παράνομη οπλοκατοχή».
Η Θεανώ Φωτίου από την άλλη, προανήγγειλε προγράμματα κοινωνικής ένταξης. «Στο Μενίδι έχουμε 6378 συμπολίτες που λαμβάνουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα θα συνοδεύεται και ένα σύνολο δράσεων και υπηρεσιών από τις οποίες θα ωφελούνται οι πληθυσμοί των Ρομά», ανέφερε η υπουργός. Και πρόσθεσε: «Τα παιδιά Ρομα πρέπει να πηγαίνουν υποχρεωτικά στο σχολείο.
Ένα κομμάτι ενηλίκων που δεν έχουν τελειώσει πρέπει να πάνε σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας γιατί αλλιώς δεν μπορούν να ενταχθούν στην εργασία. Σταματήσαμε τον διαγωνισμό για τα 120.000 γεύματα για να εντάξουμε τα σχολεία του Μενιδίου τα σχολικά γεύματα. Από την 1η Οκτωβρίου θα έχουν ζεστά σχολικά γεύματα και εκεί», πρόσθεσε.
Ο κ. Τόσκας υπενθύμισε τα μέτρα εντατικοποίησης της αστυνόμευσης στο Μενίδι, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ενώ επισήμανε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εκτεταμένη αστυνομική επέμβαση σε περιοχές με πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών.
Παρεμβάσεις για εμβολιασμό του τοπικού πληθυσμού Ρομά και ειδική μέριμνα για τους χρήστες θα προωθήσει το υπουργείο Υγείας, ενώ θα υπάρξει διαρκής παρουσία δύο κινητών μονάδων στην περιοχή, μία του ΚΕΕΛΠΝΟ και μία του ΟΚΑΝΑ. Ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής θα υπάρξει καθαρισμός του ρέματος Εσχατιάς και άλλων εστιών μόλυνσης στο Μενίδι.
Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, δημιουργία αθλητικού κέντρου στην περιοχή και παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές στις κοινότητες Ρομά ανακοίνωσε, από τη πλευρά του, ο κ. Βασιλειάδης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πόση μαλακία να αντέξεις πια;

Related Posts with Thumbnails