Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Υπό τουρκική κατοχή την πέμπτη η Αθήνα.

Στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να προσγειωθεί στην Αθήνα το αεροσκάφος του Σουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο Τούρκος πρόεδρος θα καταλύσει σε κεντρικό και ιστορικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος και έχει κάνει κράτηση για... 200 δωμάτια. Μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο θα έρθει και ο προσωπικός του σεφ ο οποίος θα φροντίσει για τα γεύματά του Ερντογάν κατά την διήμερη παραμονή του στην Αθήνα και στην Κομοτηνή.
Τούρκοι Κομάντος θα είναι ακροβολισμένοι στην καρδιά της Αθήνας αλλά και αργότερα σε Κομοτηνή με το οθωμανικό σόου να έχει ήδη στηθεί ενώ διαφαίνεται το άγχος και ο φόβος της Κυβέρνησης αν κάτι συμβεί στον Ρ.Τ.Ερντογάν.
Ο αριθμός των τουρκικών δυνάμεων κρατείται μυστικός με τις πληροφορίες για 200 Τούρκους να είναι τελικά πολύ μακριά από την πραγματικότητα… Μιλάμε για Τούρκους Αστυνομικούς, πράκτορες ΜΙΤ, άνδρες ειδικών δυνάμεων και μέλη του ιδιωτικού του Στρατού…
Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή, λίγο πριν την άφιξη, αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Ερντογάν στην Ελλάδα, είναι πως σήμερα έφτασαν σήμερα Τούρκοι κομάντος στην Αθήνα, ενώ μία δεύτερη ομάδα αναμένεται να έρθει αύριο, Τρίτη. Μαζί με τους Τούρκους κομάντος στην Ελλάδα θα φτάσουν και 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα που θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν.
Την ίδια ώρα, ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική θα βρίσκονται στις… επάλξεις.
Ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε ταράτσες «χτενίζοντας» τις περιοχές από τις οποίες θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος.
Ετσι, για άλλη μία φορά το κέντρο της πόλης θα είναι σχεδόν απροσπέλαστο για τους πολίτες εκείνες τις ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.
«Πονοκέφαλο» προκαλεί η κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και το σενάριο επίσκεψης του τούρκου ηγέτη στην Ακρόπολη.
Το πλέον χαρακτηριστικό από τα μέτρα που λαμβάνει ο Σουλτάνος για την ασφάλειά του είναι το αυτοκίνητο. Όσοι παρακολουθήσουν την αυτοκινητοπομπή που θα μεταφέρει τον Ταγίπ Ερντογάν θα τα βλέπουν… τριπλά.
Αυτό καθώς θα έρθουν με ειδική πτήση από την Τουρκία τρία πανομοιότυπα θωρακισμένα αυτοκίνητα για τη μεταφορά του Τούρκου Προέδρου ώστε κανείς να μην γνωρίζει σε ποιο από τα τρία βρίσκεται.
Στην αυτοκινητοπομπή θα μετέχουν ειδικά οχήματα με αστυνομικούς αλλά και ειδικά εκπαιδευμένους κομάντος που είναι έτοιμοι να επέμβουν ανά πάσα στιγμή.
Ένα από τα χαρακτηριστικά των μέτρων ασφαλείας είναι και το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ούτε και ο χώρος στον οποίο θα καταλύσει.
Από ελληνικής πλευράς θα διατεθούν για την ασφάλεια του “Σουλτάνου” περί τους 2.000 άνδρες και γυναίκες.
Από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική ως τα ΜΑΤ και την Τροχαία σχεδόν όλες οι υπηρεσίες θα είναι επί ποδός.
Παράλληλα, η Άγκυρα είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει «σχέδια πτήσεων» που θα μπερδέψουν ενδεχομένως εχθρούς του Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι θα έχουν στόχο το αεροπλάνο του.
Ανάλογα σενάρια «μιλούν» για πτήσεις «ίδιων αεροσκαφών» πάνω από το Αιγαίο, ώστε να μην γνωρίζει κανείς σε ποιο αεροπλάνο θα βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, προκειμένου να μην αναβιώσουν μνήμες του αποτυχημένου πραξικοπήματος σε βάρος του.
Οργανώνεται Οθωμανική φιέστα με στόχο τη μειονότητα στη Θράκη
Στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ της οδού Φιλιππουπόλεως της Κομοτηνής, και όχι στο Εσκί Τζαμί, θα προσευχηθεί τελικά την Παρασκευή 8/12/2017 ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερτογάν, δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στην Ελλάδα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η αλλαγή έγινε για λόγους ασφαλείας του Ερντογάν και της συνοδείας του.
Στη τελετή θα προΐσταται Χατίπης που ανήκει στην ψευδομουφτεία Κομοτηνής και όχι στο νόμιμο μουφτή Μέτσο Τζεμαλή.
Μετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ, αναμένεται ο Τούρκος πρόεδρος να απευθύνει χαιρετισμό στο πλήθος που αναμένεται να συγκεντρωθεί, όπως είχε πράξει στον ίδιο χώρο και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον περασμένο Ιούνιο, ο οποίος προκλητικά είχε χαρακτηρίσει τους μουσουλμάνους της μειονότητας «ομογενείς».
Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα ζήτησε από την Άγκυρα, να μην υπάρξει δημόσια ομιλία του Τούρκου Προέδρου προς τους μειονοτικούς που θα τον υποδεχτούν στην Κομοτηνή, αλλά και ούτε δηλώσεις στα ΜΜΕ με πολιτικό περιεχόμενο.
Ανοιχτό παραμένει επίσης, εάν ο Τούρκος πρόεδρος επισκεφθεί και το Προξενείο Κομοτηνής, για τετ α τετ συναντήσεις με τουρκόφρονα στελέχη της μειονότητας.
Ήδη το προξενείο Κομοτηνής και οι φανατικοί τουρκόφρονες, εργάζονται για στο στήσιμο μίας εντυπωσιακής υποδοχής στον Ερτογάν που θα αρμόζει στον ηγέτη της «μητέρας πατρίδας».
Εξάλλου θα είναι ο δεύτερος Τούρκος Πρόεδρος που θα βρεθεί στην Θράκη μετά το 1923 και την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας. Τελευταία φορά ήταν το 1952, όταν επισκέφτηκε την Κομοτηνή ο πρόεδρος Τζελάλ Μπαγιάρ για τα εγκαίνια του μειονοτικού Λυκείου που φέρει έως σήμερα το όνομά του.
Τον Ταγίπ Ερτογάν, εκτός από τους δεκάδες άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, συμβούλους, συνεργάτες κ.α. θα συνοδεύουν πολλά τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία και το κρατικό TRT που θα πραγματοποιήσει ζωντανές συνδέσεις από την περιοχή.
Τον Τούρκο πρόεδρο στην Κομοτηνή, θα τον υποδεχτεί ο πρόξενος … Ρόδου Μπαρίς Καλκαβάν, που ήδη έχει λάβει εντολή από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να ταξιδέψει στην Θράκη και να συντονίσει όλες τις ενέργειες.

«Ανεπιθύμητος ο Ερντογάν στη Θράκη» -Ψήφισμα 22 τοπικών συλλόγων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails