Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Δείξε μου τον συνεταίρο σου, να σου ποιος είσαι.

Ο γνωστός τουρκικός επιχειρηματικός όμιλος, Koç Grubu, να προχώρησε στην αγορά της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων εν μέσω Ελληνοτουρκικής κρίσης .

Όπως αναφέρεται, ο τουρκικός επιχειρηματικός όμιλος Koç Grubu της γνωστής τουρκικής οικογένειας μεγιστάνων των Koç, προχώρησε αιφνιδιαστικά, όπως τονίζεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, στην αγορά της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας ενοικιάσεως τροχοφόρων, της Olympic Commercial and Tourism Enterprise SA. Την αγορά της ελληνικής εταιρείας πραγματοποίησε ο όμιλος Otokoç Otomotiv του Koç Grubu μαζί με την γνωστή εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, Avis, στην οποία ο τουρκικός όμιλος έχει μεγάλο ποσοστό συμμετοχής.
Η αγορά αυτή θεωρήθηκε από τουρκικής πλευράς σαν άλλη μια μεγάλη κίνηση διείσδυσης τουρκικών εταιρειών στην ελληνική οικονομία που μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από την μνημονιακή κρίση.
Έτσι δεν αποκλείεται από εδώ και πέρα να δούμε και.. τουρκικές σημαίες στα γραφεία των ελληνικών εταιρειών, καθώς όμιλος Koç Grubu είναι από τους πιο εθνικιστικούς οικονομικούς ομίλους της Τουρκίας, (θεωρείται η ίδια η Τουρκία), με έντονο κεμαλικό προφίλ.

 

Εμάς δεν μας ξενίζει αφού γνωρίζουμε ότι και στην Κρήτη-Ηράκλειο εν μέσω κρίσης συνεταιρίσθηκαν ντόπιοι δήθεν πατριώτες (αφού είναι και στελέχη-πολιτικοί  στην δεξιά). που ασχολούνται με τον τουρισμό με Τούρκους. Το κόλπο γκρόσο έχει παιχθεί ως εξής . Φέρνουν τουρίστες σε ξενοδοχεία που λόγω χειμερινής σαιζόν τα παίρνουν σχεδόν τσάμπα, υποσχόμενοι ότι για το ποσόν που πληρώνουν, θα τους δοθεί ισάξια  δωροεπιταγή που θα την εξαργυρώσουν όμως μόνο σε  μαγαζί που έχουν ανοίξει σχεδόν στην ζούλα οι Τούρκοι συνέταιροι των «Ελληναράδων» , και θα τους πηγαίνουν δωρεάν με τα πούλμαν τους. Αποτέλεσμα; Xαμός κάθε μέρα στα Τούρκικα μαγαζιά από πούλμαν και τουρίστες, σε μια αγορά που πεθαίνει.


Τι έχουν μέσα τα μαγαζιά; Κανείς ντόπιος δεν ξέρει γιατί υπάρχει αυστηρός έλεγχος – φρούρηση  από πολυπληθείς σεκιουριτάδες και …φιμέ τζάμια. .

Οι «χρυσές» δουλειές των Τούρκων στην Ελλάδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails