Αριθμός-ρεκόρ κρουσμάτων στην Ευρώπη
Μέσα σε ένα 24ωρο εντοπίστηκαν 1.671 κρούσματα της νέας γρίπης Α σε όλη την Ευρώπη. Κοντά στο 100% η εξάπλωση του ιού στον πλανήτη.
Μέσα σε ένα 24ωρο, αυτήν την εβδομάδα, εντοπίστηκαν 1.671 κρούσματα της νέας γρίπης στην Ευρώπη, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες, ανακοινώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Η αύξηση αυτή στον αριθμό των κρουσμάτων παρατηρήθηκε το 24ωρο μέχρι τις πέντε το απόγευμα της Πέμπτης. Οι αντίστοιχοι αριθμοί των προηγούμενων δύο ημερών ήταν 552 και 212 κρούσματα. Το ECDC συγκεντρώνει στοιχεία από τις 31 χώρες που αποτελούν την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών. Από την Πέμπτη το κέντρο έχει καταγράψει συνολικά 19.404 κρούσματα στις 30 από τις χώρες αυτές και 35 θανάτους.
Από τις συγκεκριμένες χώρες η Βρετανία έχει τα περισσότερα κρούσματα--11.159 και ακολουθεί η Γερμανία με 2.455.
Ο ιός Η1Ν1 της νέας γρίπης έχει εξαπλωθεί σε 160 χώρες, προκαλώντας το θάνατο σε περίπου 800 ανθρώπους, «Μέχρι τώρα δεν έχουμε παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του ιού. Αυτό που βλέπουμε είναι η γεωγραφική του εξάπλωση σε πολλές χώρες», τόνισε ο Γκρέγκορι Χαρτλ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ. «Αν σκεφτείτε πως ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 160 από τις 192 χώρες-μέλη του ΠΟΥ, πλησιάζουμε το 100%, αλλά όχι ακόμα...σχετικά με τους νεκρούς, πιστεύω ότι είμαστε κοντά στους 800», πρόσθεσε.
Ο ίδιος επισήμανε πως οι πρώτες δόσεις του εμβολίου εναντίον της νόσου θα είναι έτοιμες στο βόρειο ημισφαίριο στις αρχές του φθινοπώρου.
Το μπάχαλο του ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
Την ανυπαρξία σχεδιασμού τονίζουν επιστημονικοί φορείς και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του διευθυντή του Αλλεργιολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού» και αντιπροέδρου της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Αλλεργιολογίας κ. Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος εξηγεί πως το νοσοκομείο δεν έχει την κατάλληλη υποδομή να υποδεχθεί περιστατικά για το ειδικό σχήμα εμβολιασμού που απαιτείται. «Το εμβόλιο, ακριβώς επειδή καλλιεργείται σε αυγά, θα πρέπει σε παιδιά κάτω των δύο ετών, αλλά και σε αυτά που έχουν αλλεργία στο αυγό, να γίνει σε εξειδικευμένα τμήματα, όπως είναι της πανεπιστημιακής κλινικής στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούν να γίνουν εμβολιασμοί από παιδίατρους. Θα δημιουργηθούν προβλήματα σε σχέση με τη δόση και την αντιδραστικότητα», εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος. Ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στον εμβολιασμό των παιδιών, ειδικά σε όσα είναι κάτω των δύο ετών και σε όσα έχουν αλλεργία στο αυγό. Πρόβλεψη για «μπλακάουτ» στην Υγεία λόγω έλλειψης σχεδιασμού κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος θεωρεί τη διάγνωση από τηλεφώνου «απαράδεκτη».
Η προφητεία ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου