Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Με ασπιρίνες δεν καταπολεμάς τα «ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ»


Διαβάσαμε στο olympia ένα πολύ καλό κείμενο για ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις και έχουμε να συμπληρώσουμε τα έξης.
1ΟΝ είναι απαραίτητη η απομάκρυνση της ανεκδιήγητης ΥΠΕΞ από το υπουργείο, διότι απλά, εκτελεί εντολές υπερατλαντικές οι όποιες είναι μερικές φορές και κόντρα στα εθνικά συμφέροντα.
2ον είναι απαραίτητη η απομάκρυνση του εργολάβο-υπουργού από το ΥΠΕΧΩΔΕ διότι έγινε πλέον εμφανής η συνεργασία – εξάρτηση του από τα μεγάλο-διαπλεκόμενα λόγω της θρασύτατης και προκλητικής στήριξης εκ μέρους των.
3ον είναι απαραίτητη η απομάκρυνση του ανάλγητου ΥΠΟΥΡΓΟΥ Υγείας διότι άφησε να διαλύσει η περίθαλψη και τα νοσοκομεία για να θησαυρίσουν οι φίλοι του οι μεγαλογιατροί με τα ιδιωτικά κέντρα.
4ον είναι απαραίτητη η απομάκρυνση του ανεκδιήγητου ΥΠΕΣ διότι διέλυσε την ασφάλεια του πολίτη προς όφελος των σεκιούριτι και των πάσης φύσεως ΝΟΝΩΝ.
5ον είναι απαραίτητη η απομάκρυνση του «κλειδαρά» υπουργού διότι είναι πολύ λίγος, με πολύ μικρές οικονομικές γνώσεις, αυτή την δεδομένη στιγμή ,(λογω της διεθνούς οικονομικής κρίσης) για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα γεω-οικονομικά προβλήματα.
Όταν κύριε ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ χωλαίνουν με μια ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΜΑΤΙΑ ..πέντε βασικά υπουργεία σου η πας σε ριζικό ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ (εάν θέλεις να παραμείνεις) η πας σπίτι σου. Όλα τα υπόλοιπα είναι …ασπιρίνες στον ΚΑΡΚΙΝΟ.


Το άρθρο του olympia

Είναι απαραίτητη η απομάκρυνση του κυρίου Σουφλιά και της κυρίας Μπακογιάννη εάν ο πρωθυπουργός θέλει να έχει βάσιμες ελπίδες ανάκαμψης.

Η κύρια στόχευση όμως πρέπει παραμένει η “επαναφορά στο μαντρί” των ψηφοφόρων που προτίμησαν είτε το ΛΑΟΣ ή την αποχή στις προηγούμενες εκλογές. Για να επιτευχθεί αυτό είναι μονόδρομος τουλάχιστον δύο “δομικές” και “σαρωτικές” αλλαγές. Εάν δεν γίνουν η καταστροφή θα είναι οριστική και αμετάκλητη εάν ακούσουμε ειδήσεις τύπου “η κυρία Μπακογιάννη μετακινείται στο Εσωτερικών” κλπ κλπ. Αναλύουμε:
Πρώτη κίνηση είναι η απομάκρυνση της κυρίας Μπακογιάννη από κυβερνητικό σχήμα. Η κυρία Μπακογιάννη είναι κόκκινο πανί για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατία αλλά και για τα στελέχη. Είναι ο άνθρωπος που μετατόπισε τις ευθύνες για το σκάνδαλο siemens προς τα δεξιά τόσο με την εμπλοκή του ονόματος της στο παρελθόν όσο και με την “γκάφα” του ΥΠΕΞ με τη φυγή Καραβέλλα.
Υπάρχει όμως και ένας λόγος ισχυρός που επηρεάζει το σύνολο του εκλογικού σώματος. Το πρόσφατο αφιέρωμα μεγάλης Σουηδικής εφημερίδας που την αναδεικνύει ως τον επόμενο ηγέτη της χώρας. Ένα αφιέρωμα που αναδεικνύει το γενεαλογικό της δέντρο, την οικογενειακή τραγωδία που έζησε, καταλήγοντας ότι η φυσική πορεία των πραγμάτων είναι η πρωθυπουργία. Γιατί όμως η Σουηδία και γιατί εμπλέκεται το όνομα του Carl Bildt στο άρθρο;
Θα μπορούσε να είναι οι κοινές σχέσεις του Σουηδού και της Ελληνίδας ΥΠΕΞ με την λέσχη Μπίλντεμπεργκ όχι ως σενάριο συνωμοσιολογίας αλλά ως σημείο σύγκλισης απόψεων. Διαβάστε σχετικά και το αποκαλυπτικό άρθρο του Ταχάλια για τον Σουηδό που μας προϊδέαζε για τις εξελίξεις .
Θα μπορούσε να είναι απλώς η εκνευριστική υποστήριξη στα Τουρκικά συμφέροντα πέραν κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου που η Σουηδία εκδήλωσε ανοιχτά και χωρίς περιστροφές. Αυτό όσον αφορά τον Σουηδό ΥΠΕΞ έχει απλή εξήγηση αφού τα προσωπικά του οικονομικά συμφέροντα ταυτίζονται με τις Τουρκικές επιδιώξεις. Για την κυρία Μπακογιάννη όμως τι εξήγηση μπορεί να έχουν άραγε; Τι εξήγηση μπορεί να έχει η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για την Τουρκική θηριωδία και τις μεθοδεύσεις στη Θράκη που αφήνει το ΥΠΕΞ αδιάφορο; Για τη Θράκη υπάρχει και αυτό το δεδομένο. Η εξήγηση για τον Σουηδό που είναι εμφανής (παρότι κατακριτέα) μπορεί να μην ισχύει γιατί τα κρούσματα αδιαφορίας για την ορθή τέλεση των καθηκόντων είναι πολλαπλά. Όταν λ.χ. ο Βρετανός ΥΠΕΞ ενεργοποιείται προσωπικά και κάνει άνω κάτω την Ελληνική κυβέρνηση για το νεφρό ενός νεκρού Άγγλου υπηκόου, τι θα έπρεπε να κάνει το Ελληνικό ΥΠΕΞ για τις μεθοδεύσεις Μπερίσα εναντίον των Ελλήνων της Αλβανίας;
Η απομάκρυνση λοιπόν της ΥΠΕΞ είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για τον “δομικό ανασχηματισμό”.
Πάμε τώρα στην περίπτωση Σουφλιά. Η ευθύνη για την καταστροφή του περιβάλλοντος όλα αυτά τα χρόνια δεν βαρύνει αποκλειστικά τον κύριο Σουφλιά. Στην εκλογική βάση όμως της ΝΔ φαίνεται απίστευτη η συνεχιζόμενη εμπλοκή των “βαρώνων” και ιδιαίτερα του Εθνικού κατασκευαστή.
Ιδιαίτερα ο ανηλεής πόλεμος που διεξάγουν τα μέσα στα οποία συμμετέχει ο κύριος Μπόμπολας -αφήνοντας στο απυρόβλητο τον κύριο Σουφλιά- (θυμηθείτε την υπόθεση Μαγγίνα σε αντιπαράθεση με τον ΥΠΕΧΩΔΕ) κάνει τον μέσο ψηφοφόρο να αγανακτεί για το πως ο κύριος Σουφλιάς εξακολουθεί να βρίσκεται στο κυβερνητικό σχήμα.
Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και η υπόθεση ΧΥΤΑ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και για το σύνολο του εκλογικού σώματος. Οι προκλητικές φωτογραφίες με τη φύλαξη των ελκυστήρων του εργολάβου αλλά και τα έμμεσα οφέλη από την καταστροφή προς συγκεκριμένη κατεύθυνση αφαιρούν κάθε επιχείρημα για την ειλικρίνεια των προθέσεων του πρωθυπουργού σχετικά με το περιβάλλον.
Η απομάκρυνση Σουφλιά λοιπόν από το κυβερνητικό σχήμα είναι εξίσου αναγκαία για να πεισθεί έστω και στο ελάχιστο ο μέσος ψηφοφόρος ότι κάτι θα αλλάξει πραγματικά.
Εάν δεν κάνετε τις ενέργειες αυτές κύριε Πρωθυπουργέ, κάθε ανασχηματισμός θα μια τρύπα στο νερό. Εάν δεν κάνετε αυτές τις κινήσεις κύριε Πρωθυπουργέ κηρύσσοντας παράλληλα ανηλεή πόλεμο στους “νταβατζήδες” τους μήνες που απομένουν, καλύτερα για εσάς να παραιτηθείτε και να κηρύξετε εκλογές το συντομότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails