Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Παίζεται με τον πόνο τους ρε ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ;


Συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, παγώνουν οι πλειστηριασμοί στις τράπεζες μέχρι το τέλος του 2009 για επιχειρήσεις και ιδιώτες και έως του ποσού των 200.000 ευρώ.
Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ……


έτσι στις αιτιάσεις του προέδρου της Ένωσης κ. Γ. Κασιμάτη, για την ανάγκη βοήθειας από τις τράπεζες και συνεργασίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τις επιχειρήσεις.
Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη των επιχειρήσεων από τις τράπεζες και αναφέρθηκε και στο ΤΕΜΠΜΕ το οποίο έχει χρηματοδοτήσει τη ρευστότητα χιλιάδων επιχειρήσεων.
Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση, με νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει, θα διευκολύνει την ίδρυση επιχειρήσεων μειώνοντας την γραφειοκρατία και πως αύριο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα ενίσχυσης του εμπορίου και των υπηρεσιών.
Ο κ. Κασιμάτης, από την πλευρά του, είπε ότι η οικονομική κρίση είναι αναστρέψιμη, υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές και το κυβερνητικό πρόγραμμα για το ΕΣΠΑ.
Σημείωσε ακόμη ότι η ψυχολογία και το κλίμα των εκλογών δεν βοηθούν την οικονομία. Χρειάζεται διάλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails