Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Χάσαμε το… κορμί …πατριώτη.



To ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Σαραντάκου στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, από τη Συγγρού λέει πως έχει ήδη αποφασιστεί η πλήρης μνημονιακή στροφή της ΝΔ, λες και ήταν ποτέ αντιμνημονιακή.

Δύο από τα καινούργια στοιχεία που θα δούμε στο νέο πολιτικό λόγο της ΝΔ θα είναι:...

1) Η πλήρης παράδοση της ΝΔ στις επιταγές του μνημονίου. Ήδη στην επιστολή δέσμευσης που απέστειλε ο κ. Σαμαράς, εγκατέλειψε το βασικό επιχείρημα της επαναδιαπραγμάτευσης και στο συνέδριο του ΕΛΚ εγκατέλειψε και τον όρο τροποποίηση. Απεναντίας ο κ. Σαμαράς τάχθηκε, μπροστά στους συντηρητικούς ευρωπαίους ηγέτες, υπέρ της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας!!!

2) Η στήριξη της σκληρής «γραμμής» των πλούσιων κρατών του ευρωπαϊκού Βορρά, περί λιτότητας και περιορισμού των κρατικών δαπανών. Βέβαια αυτή η πολιτική θα πλήξει τους Νότιους, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια.

Έτσι η ΝΔ προσέρχεται, μετά από την παρά φύση πολιτική που ακολουθούσε μέχρι τώρα, στο φυσικό της χώρο, αυτόν του μνημονίου. Επομένως, από τούδε και στο εξής θα αγωνίζεται πλέον και η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑγΟΣ για το ποιο κόμμα θα εκτελέσει καλύτερα το μνημόνιο.

Άντε να φέρει και την ΝΤΟΡΙΤΑ πίσω να συμπληρωθεί το …καρέ , αφού δηλώνει …. Ανοιχτή για μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία υπό προϋποθέσεις, αφήνοντας τον Καρατζαφέρη ως …ακροδεξιό μόνο του, να κάνει…. αντιμνημονιακό παιχνίδι μέσα από την …μνημονιακή κυβέρνηση.

Θέτει ως προϋπόθεση μέσα από συνέντευξή της στη Real News τον ρεαλισμό στην πολιτική γραμμή πλεύσης, τον οποίο μάλιστα δηλώνει πως ήδη βλέπει στις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά.

"Αν ο κ. Σαμαράς συνεχίσει την αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες προς πιο φιλοευρωπαϊκές θέσεις και πιο ρεαλιστικές επιλογές, μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες συνεργασίας", σημειώνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails