Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Πουτ@να Ελλάδα δεν θα στρώσεις ποτέ.



Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά και τον προοριζόμενο για την ίδια θέση στη νέα κυβέρνηση Βασίλη Ράπανο, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Πέμπτη.

Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Ελλάδα θα εκπροσωπεί τόσο ο κ. Ζανιάς όσο και ο κ. Ράπανος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κ. Ράπανος θα είναι υπουργός Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση, ενώ ο κ. Ζανιάς αναμένεται να παραμείνει στο οικονομικό επιτελείο σε άλλη θέση.

Τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας και στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, βασίλειο Ραπανο με ότι αυτό συνεπάγεται επέλεξαν για υπουργό οικονομικών. Είναι ένας άνθρωπος με θέσεις κλειδιά στην διακυβέρνηση Σημίτη, αφού διατέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την σκοτεινή εποχή 2000 – 2004. Προφανώς ούτε αυτός γνώριζε κάτι για τα Swaps των Σημίτη – Παπακωνσταντίνου – Goldman Sachs, υπόθεση για την οποία η εταιρεία έχει μηνυθεί διεθνώς.
Ο κύριος Ράπανος έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος του ΔΣ του …ΟΤΕ, ποιά περίοδο νομίζετε; Το 1998 – 2000!
Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Ο κύριος Ράπανος έχει διατελέσει σε μία ακόμα θέση κλειδί. Στην Κτηματική τράπεζα! Ως υποδιοικητής και διοικητής την περίοδο 1995 – 1998.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails