Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Επιστρέφεται η τουρκική σημαία



Γράφει το politis.com....Προσπάθειες έτσι ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα που προέκυψε με τον δεκαεξάχρονο, ο οποίος την περασμένη Κυριακή κατέβασε από τον ιστό σε σχολείο της κατεχόμενης Λύσης την τουρκική σημαία, κάνει ομάδα συγχωριανών του. Σε μια προσπάθεια να διαφυλάξουν τα δικαιώματα των προσφύγων να επισκέπτονται τα κατεχόμενα χωριά τους και να εκκλησιάζονται, αλλά και με στόχο να περάσουν το μήνυμα πως Ε/Κ και Τ/Κ θα πρέπει να συνεχίσουν να οικοδομούν θετικό κλίμα μεταξύ τους, προωθούν σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη την επιστροφή της τουρκικής σημαίας, αλλά και της φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς. Στο συγκεκριμένο ζήτημα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και δημοσιότητα, με αποτέλεσμα να πάρει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από όσες θα μπορούσε να είχε σκεφτεί ο δεκαεξάχρονος, μετέφεραν στον «Π» άτομα του περιβάλλοντος του νεαρού. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ίδιοι οι συγχωριανοί του κάνουν προσπάθειες να μειωθεί η ένταση των ημερών, έτσι ώστε και ο ίδιος να μην αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πίεση ή αρνητισμό για την ενέργειά του αυτή. Πάντως, πηγές και από την τ/κ πλευρά αναφέρουν στον «Π» πως η κίνηση μπορεί αρχικά να προκάλεσε μια αναστάτωση, ωστόσο η τ/κ κοινότητα δεν θεώρησε πως πρόκειται για μια τόσο σημαντική εχθρική ενέργεια. Με την επιστροφή της σημαίας θα πρέπει να διευθετηθεί και το θέμα με το «ένταλμα σύλληψης» που εξέδωσαν οι «αρχές» στα κατεχόμενα εναντίον του νεαρού. Τα Ηνωμένα Έθνη είναι ήδη ενήμερα για όλα αυτά και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις εντός της ημέρας ή τα επόμενα εικοσιτετράωρα.
 Νωρίτερα οι Τούρκοι είχαν δημοσιοποιήσει το όνομα και τα στοιχεία του 16χρονου Ελληνοκύπριου. Χαρακτηριστικά ανέφεραν πως ο 16χρονος Σάββας Κουλέντορου (Savvas Koulendoru) πρέπει να συλληφθεί και να παραδοθεί στις αρχές του ψευδοκράτους.
Δηλαδή...δήλωση υποταγής από την Κύπρο η οποία αναγνώρισε επί της ουσίας και τον "Αττίλα" καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αποκάλυψε ότι η τουρκική σημαία και η φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς, που είχε πάρει μαζί του φεύγοντας ο 16χρονος ήρωας, επεστράφησαν στα Κατεχόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails