Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Θα μας τρελάνουν στίς ΕυρωΜαϊμουδιές. Πολύ μπλα-μπλα και τσιτσί τίποτα.


Είκοσι απαντήσεις για το πακέτο οιΚονομισιόν των 750 δισ. ευρώ


Γεια σου ρε Μητσοτάκουλα, Γερμαναρά...


Πριν από τρεις μέρες ο σε συνέντευξή του στη λαϊκίστικη γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 πρωτοστάτησε στην εγκαθίδρυση αρνητικών στερεοτύπων εις βάρος της Ελλάδας, έκανε μια απολύτως κυνική τοποθέτηση, ίδιον μάλλον της οικογενειακής ιδιοσυγκρασίας.
«Με ρωτήσατε πού θα διοχετευτούν τα χρήματα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία. Συνεπώς, μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες».
Η Ελλάδα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για σταδιακό κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
“Η ικανότητα στην άσκηση διοίκησης και η δυνατότητα να χτίσουν γέφυρες με τις τοπικές κοινωνίες, είναι τα δύο βασικά κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των 32 νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας”, επεσήμανε λοιπόν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων ο Υπουργός λαθροΜετανάστευσης Νότης Μηταράκης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Κυβέρνηση προσπαθεί να γεμίσει  την ενδοχώρα με ενταγμένους λαθραίους αντί να τους ξαποστείλουν. Η επιχείρηση ένταξης 11.500 λάθρο ξεκινά την 1η Ιουνίου δήθεν για αποσυμφόρηση των νησιών..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails