Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Για «ψώνια» με τα αυτοκίνητα της Δ.Ε.Η


Με επιστολή διαμαρτυρίας του προς τη διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας, Α. Τσιλφίδης, καταγγέλλει ένα καθεστώς πλήρους ασυδοσίας, με στελέχη της επιχείρησης να τα έχουν μετατρέψει σε ΙΧ, μεταφέροντας με αυτά τα παιδιά τους στο σχολείο, ψωνίζοντας από τη λαϊκή, βρομίζοντας πόλεις και γειτονιές των πόλεων με τη σκόνη και τη λάσπη των ορυχείων, ακόμα και απολαμβάνοντας τουριστικές εξορμήσεις στους ορεινούς όγκους της περιοχής.

«Δεν είναι δυνατόν η ΔΕΗ να ζητεί από την περιοχή θυσίες και η ίδια να σπαταλά χρήματα και να προκαλεί με συμπεριφορές και πρακτικές», αναφέρει ο κ. Τσιλφίδης και καλεί τη ΔΕΗ να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και να δείξει έμπρακτα πως η προσπάθεια για την αναμόρφωση και την ανάπτυξη της ΔΕΗ είναι κοινή και αφορά όλους.

Παραδοχή
Η δημοσιοποίηση της επιστολής θορύβησε τα επιτελικά στελέχη της ΔΕΗ στην «ενεργειακή καρδιά» της χώρας, που αποδέχτηκαν ότι το καθεστώς αυτό προκαλεί το δημόσιο αίσθημα σε περίοδο κρίσης, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση περικόπτει κρατικά αυτοκίνητα και δαπάνες.

Ο γενικός διευθυντής Ορυχείων της ΔΕΗ, Δ. Λάππας, δεσμεύτηκε προσωπικά να βάλει μια τάξη και με οδηγία του ζήτησε να σταματήσει άμεσα κάθε κίνηση υπηρεσιακού αυτοκινήτου, εκτός Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας από τους προϊσταμένους, εκτός από τις απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις, οι οποίες θα καθορίζονται με την ευθύνη των διευθυντών κλάδων. Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails