Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ήταν εκατομμυριούχος ο…. ρακένδυτος ρακοσυλλέκτης ?


Ρακένδυτος ρακοσυλλέκτης που επιβίωνε με αποφάγια και ταυτόχρονα, δεινός επενδυτής με βαθιά γνώση της χρηματιστηριακής αγοράς και προσωπική περιουσία ύψους μεγαλύτερου των 1,2 εκατ. ευρώ, ο Σουηδός Κουρτ Ντέγκερμαν ήταν ένας πραγματικά μοναδικός (απίστευτος κι όμως αληθινός) συνδυασμός αντιθέτων. Επί σειρά 40 ετών, ο Κουρτ περνούσε τις ημέρες του πάνω σε ένα σαραβαλιασμένο ποδήλατο, μαζεύοντας άδεια κουτάκια και λοιπά μεταλλικά αντικείμενα από τους κάδους απορριμμάτων της παραλιακής πόλης Σκελεφτέα στη βορειοανατολική Σουηδία. Χρήματα δεν χάλαγε ποτέ και προκειμένου να τραφεί, επισκεπτόταν όχι τα εστιατόρια αλλά τους σκουπιδοτενεκέδες των ταχυφαγείων της περιοχής. Ωστόσο, όταν πέθανε (σε ηλικία 60 ετών, από καρδιακή προσβολή), αυτός ο κουρελής άφησε πίσω του (κρατηθείτε): ένα χαρτοφυλάκιο μετοχών αξίας τουλάχιστον 822.000 ευρώ σε ελβετική τράπεζα, 124 ράβδους χρυσού αξίας 281.000 ευρώ σε θυρίδα ασφαλείας, 4.834 ευρώ σε λογαριασμό στη Σουηδία και 309 ευρώ σε ψιλά στο σπίτι. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο Ντέγκερμαν κατόρθωσε να μετατρέψει το αλουμίνιο (τα άδεια κουτάκια που μάζευε από τα σκουπίδια και επέστρεφε στις αρχές) σε χρυσό. Πως; Παίζοντας στο χρηματιστήριο τα λιγοστά χρήματα που κέρδιζε από τις επιστροφές των μεταλλικών αντικειμένων. Βλέπετε, πέρα από ρακοσυλλέκτης, ο Σουηδός ήταν και δεινός επενδυτής. «Πήγαινε καθημερινά στη βιβλιοθήκη και διάβαζε τις οικονομικές εφημερίδες, ήξερε την χρηματιστηριακή αγορά απ' έξω κι ανακατωτά», σχολιάζει για αυτόν ο ξάδελφος του.

Όσο για σήμερα, όπως ήταν αναμενόμενο, οι συγγενείς του αποθανόντος θα πλακωθούν, για το ποιος θα πάρει την περιουσία του.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

/
= «ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ» ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

/
==«ΠΟΝΗΡΗ» ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
ΑΠΟ TA ΡΕΤΙΡΕ ΚΑΙ TA GOLDEN BOYS.

=Ασφαλιστικές Εταιρίες, τα τελευταία χρόνια και σήμερα, τροφοδοτούν-καταθέτουν μεγάλα ποσά ως δήθεν«ασφάλιστρα» σε υπάρχοντα ή δημιουργούμενα επί τούτω ομαδικά ή ατομικά[Golden Boys] ασφαλιστήρια DAF(Deposit Administration Fund –Αποταμιευτικό πρόγραμμα για καταβολή εφάπαξ, με την αποχώρηση από την εργασία) …και αμέσως μετά πληρώνουν μεγάλες «ασφαλιστικές αποζημιώσεις», χωρίς παρακράτηση και απόδοση κανενός απολύτως φόρου !!
-Και για να μην ξεχνιόμαστε, οι επιχειρήσεις εκπίπτουν φορολογικά από τα ακαθάριστα έσοδα τους, μέσω του λογαριασμού «ασφάλιστρα ομαδικών ασφαλίσεων», τα ποσά που καταθέτουν σταδιακά ή με εφάπαξ καταβολές στα DAF.

=Τι θα πρέπει να γίνει.

=Με δεδομένο ότι τα ποσά πάνω από το ανώτατο κλιμάκιο αποζημίωσης του πίνακα, του άρθρου 5 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, αφορούν τα ρετιρέ και τα Golden Boys.
-Να υπαχθούν αθροιστικά με τις λοιπές αποζημιώσεις, στην φορολογία της κλίμακας του άρθρου 5 του προτεινόμενου νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και οι αποζημιώσεις των συμβολαίων DAF εγγυημένης ή μη παροχής ή εισφοράς ,κλπ, που καταβάλουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στο προσωπικό τους ή στο προσωπικό τρίτων επιχειρήσεων, συνδεομένων με τέτοια συμβόλαια.
-Να απαλλαγούν της φορολογίας μόνον τα ποσά ασφαλιστικών αποζημιώσεων που αναλογούν στις εισφορές των εργαζόμενων με τις αναλογούσες σε αυτές αποδόσεις.

==Π.Χ. …….
/

Related Posts with Thumbnails