Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ;


Ο κ. Καρατζαφέρης στις 23 Δεκ. 2009, απαξίωσε τη «στολή» και εξευτέλισε το έργο και την καριέρα όλων των Στρατιωτικών επίσημα (πιο επίσημα δεν γίνεται), από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων !!

Μαθήματα λοιπόν φιλοπατρίας, και τέτοια απαξίωση και εξευτελισμό των Στρατιωτικών δεν μπορώ να δεχθώ από κανέναν …κ. .Καρατζαφέρη.


«ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΓΟΡΙ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ». Αυτό το τηλεγράφημα, που λέγεται, ότι εστάλη από γνωστό γεωγραφικό διαμέρισμα, ήταν το ανέκδοτο της δεκαετίας του ΄80! Μόλις πρόσφατα όμως ανακάλυψα, ότι οι ετήσιες φορολογικές δηλώσεις ορισμένων λιμενεργατών, είναι της τάξης των 80-100 χιλιάδων ευρώ! Βλέπετε στο συνημ. πόση αποζημίωση θα πάρει κάθε …λιμενεργάτης ; Περίπου 200 χιλιάδες ευρώ! Τρίβετε τα μάτια σας ; Εσείς με τις μεγαλεπήβολες στολές σας, τα χρυσά γαλόνια, τα παράσημα, τις ευθύνες, τις συνεχείς μεταθέσεις, τις λάσπες στις αρβύλες, τις τρικυμίες στο Αιγαίο, τις προσγειώσεις στα νησιά για επιφυλακή με δυνατό πλάγιο άνεμο και βροχή, έχετε δει ποτέ σας τόσα λεφτά ;

Από την άλλη μεριά, το Πάσχα φέτος «πέφτει» νωρίς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη ….Χριστουγεννιάτικες μνήμες

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή !

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σαλαμίνα. (Το πατρικό μου απέχει 2,5 περίπου χιλιόμετρα από την ωραιότερη πλαγιά του νησιού- σήμερα λέγεται «οικισμός ΔΕΗ», διότι έχουν κατασκευαστεί οικήματα, για να κάνουν τις διακοπές τους οι εργαζόμενοι- υπάλληλοι της ΔΕΗ). Η δουλειά δεν είναι ντροπή ( εργασία ουδέν όνειδος-Ησίοδος). Μεγαλώνοντας λοιπόν στη Σαλαμίνα, κοντά στο Πέραμα, ειλικρινά χαίρομαι, όταν μαθαίνω, ότι ο γιος του Σαλεπιτζή ή ο γιος του Αχθοφόρου ή ο γιος του Γαλατά, χωρίς καμία βοήθεια από Πολιτικό Κόμμα, χωρίς καμία κομματική επιχορήγηση, ολομόναχος, μετά από κάποια χρόνια τίμιας εργασίας, έχει στην κατοχή του 10-13 ακίνητα (με ή χωρίς εκκλησάκι στον κήπο για …φορολογικούς λόγους;). ( Η αλήθεια είναι, ότι δεν γνωρίζω και πολλούς τέτοιους. Εσείς;)

Παρακολουθήσατε και εσείς, όπως και εγώ τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή την 23η Δεκ. 09 ;

Aκούσαμε τον κ. Καρατζαφέρη (με τα πολλά ακίνητα) να απαιτεί να γίνει έλεγχος στους «σπάταλους» Στρατιωτικούς! Χρειάζεται Στρατιωτικός Ακόλουθος (και το Επιτελείο του με τους Υπαξκους) στη Ρίγα; Μα κ. Καρατζαφέρη χρειαζόμαστε συμμαχίες ή όχι ? Πως επιτυγχάνεται μια ισχυρή συμμαχία; Με τη συνεργασία σε πολλούς τομείς, τη σύσφιξη σχέσεων, τη συμμετοχή εκπροσώπων ή παρατηρητών ή ενεργών Πολιτικών Στελεχών ή Στρατιωτικών στο σχεδιασμό/εκτέλεση εκατέρωθεν Ασκήσεων κρίσεως, θεομηνιών, ανταλλαγή εμπειριών κ.τ.λ. Ακόμη και η αγράμματη νοικοκυρά, που παρακολουθεί το «φεστιβάλ» τραγουδιού της Eurovision, έχει καταλάβει τι σημαίνει «Συμμαχία Κρατών». Ο κ. Καρατζαφέρης που υπήρξε και Ευρωβουλευτής, δεν το έχει καταλάβει ακόμα; Επίσης, κανείς δεν τον ενημέρωσε για το «άνοιγμα» της Τουρκίας προς τις χώρες αυτές; Ποιο κράτος θα μας δώσει «Πολιτική Στήριξη» αν προηγουμένως δεν αναπτυχθούν δεσμοί Συμμαχίας ;

Το θέρετρο της Αεροπορίας στη Σκοτίνα, όπως πιθανόν και τα υπόλοιπα των Στρατιωτικών ( Αγ. Ανδρέας, Αγ. Μαρίνα κ.τ.λ.), είναι προβληματικό! Πρέπει μάλλον να κλείσει –σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη- για ……οικονομικούς λόγους; Εσείς λοιπόν κκ Στρατιωτικοί, που περιμένατε μία (1) φορά κάθε 4-5 χρόνια περίπου, για να πάτε 7-12 ημέρες τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας να παίξουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, θα πρέπει πλέον να αρχίσετε να το ….ξεχνάτε! Φίλε Αστυνομικέ, καταλαβαίνεις, ότι μετά τα «προβληματικά» θέρετρα των Στρατιωτικών, μάλλον σειρά θα πάρουν για να κλείσουν και οι «προβληματικές» κατασκηνώσεις της Αστυνομίας στον Άγιο Ανδρέα, του ΙΚΑ, των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας κ.τ.λ.(;).


Για το θέμα της οικοσκευής, αν θυμάμαι καλά, ήταν συνδυασμός βαθμού, χιλιομετρικής απόστασης και οικογενειακής κατάστασης. Αναρωτιέμαι όμως, ο κ. Καρατζαφέρης, όταν έπαιρνε από το ελληνικό Δημόσιο το παχυλό επίδομα εξωτερικού (του ευρωβουλευτή) και πηγαινοερχόταν στις Βρυξέλλες, τι διεύθυνση είχε δώσει στο Ευρωκοινοβούλιο ; Έμενε σε ξενοδοχείο, νοίκιαζε οικία ή επέστρεφε αυθημερόν ακόμα και με το ίδιο αεροπλάνο; Η οικία ήταν επιπλωμένη ή αποζημιώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο για μεταφορά οικοσκευής από και προς την Ελλάδα; Αποζημιώθηκε και για τη σύζυγο που πήγε μαζί του; Πόσο χρονικό διάστημα έμενε η σύζυγος; Προβλέπει ο νόμος ελάχιστο διάστημα παραμονής της συζύγου για την καταβολή (στον σύζυγο) της μηνιαίας αποζημίωσης εξωτερικού; (Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Καρατζαφέρης –σαν έντιμο Δημόσιο Πρόσωπο που επιδιώκει τον έλεγχο - θα απαντήσει στις απορίες μου ). ΠΡΟΣΟΧΗ : Όταν αποστρατευθείτε από τα Γιάννενα και κατάγεστε π.χ. από την Καστοριά, ή έχετε καστοριανό επώνυμο, μην τολμήσετε να πάτε π.χ. στη Σάμο (για να μείνετε μόνιμα, να ασχοληθείτε με τουριστική επιχείρηση ή να δουλέψετε στο μαγαζί/ξενοδοχείο συγγενή σας), διότι, μάλλον υπάρχει υπόνοια, ότι ψεύδεστε και κλέβετε το Ελληνικό Δημόσιο – κατά τον κ. Καρατζαφέρη. Αν όμως υπηρετούσατε ήδη από τον προηγούμενο χρόνο στη Σάμο, μάλλον δεν υπάρχει υπόνοια όταν δηλώσετε …….Καστοριά …..!

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο! Αναχαίτιζα Τούρκους στο Αιγαίο για χρόνια και οι κοντινοί μου φίλοι, παλιοί συμπολεμιστές, γνωρίζουν , ότι ζω 4 φορές …. λαθραία. Μαθήματα λοιπόν φιλοπατρίας, και τέτοια απαξίωση και εξευτελισμό των Στρατιωτικών δεν μπορώ να δεχθώ από κανέναν …κ. .Καρατζαφέρη. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα, στο όνομα της όποιας οικονομικής κρίσης, να απαξιώνει, και να εξευτελίζει με τέτοιο τρόπο τις Ένοπλες Δυνάμεις και το έργο των Στρατιωτικών. Οι δημοσκοπήσεις στους νέους, δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Εκκλησία. Γιατί κάποιοι κλονίζουν την εμπιστοσύνη των νέων, την κρίσιμη αυτή για το Έθνος περίοδο ;

Εσείς λοιπόν Έλληνες Στρατιωτικοί που φυλάτε Θερμοπύλες, εσείς που υπερήφανα θυσιάζεστε σε καιρό ειρήνης (Ηλιάκης, Σιαλμάς, ……), εσείς που πρώτοι θα δώσετε τη ζωή σας στο ξέσπασμα Κρίσης ( Καραθανάσης, Βλαχάκος, Γιαλοψός ……..) και πολέμου, εσείς που ακόμα και πέρυσι κηδέψατε νεκρό Συνάδελφο του 1974 (βρέθηκαν τα οστά στη Κύπρο και μετά από ταυτοποίηση DNA ήρθαν στην Ελλάδα), εσείς που η σύζυγός σας κάθε 2-3 χρόνια «στήνει» εκνευρισμένη και ένα καινούργιο νοικοκυριό σε διαφορετική πόλη ή χωριό, εσείς που τα παιδιά σας έχουν ψυχολογικά προβλήματα λόγω των συνεχόμενων μεταθέσεων και αλλαγής σχολείων, εσείς που δουλεύετε «δωρεάν» νύχτες, αργίες και εκτός ωραρίου, εσείς που υποχρεωτικά περιπολούσατε/βρισκόσαστε στο Αιγαίο ή αλλού ενώ γεννούσε η γυναίκα σας, εσείς που αμείβεστε όσο ο δημόσιος υπάλληλος, ο δάσκαλος, ο καθηγητής, που δουλεύουν δίπλα στο σπίτι τους, εσείς εγκαλείστε από …έναν πλούσιο (κάτοχο μεγάλης ακίνητης περιουσίας), διότι είστε «σπάταλοι» …… ! Βλέπετε στο συνημμένο το βασικό μισθό και τα επιδόματα των υπαλλήλων υπουργείων, εφοριακών, τελωνιακών, γιατρών ΕΣΥ και δικαστικών; Μήπως αισθάνεστε, ότι είστε τα «κορόιδα του συστήματος», ειδικά τώρα που «κόβεται» και η 25ετία; Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας, πριν από μερικά χρόνια, είχαν εξαγγείλει «δυναμικές κινητοποιήσεις» για να μην μετακινηθούν από το Κέντρο της Αθήνας, «μακριά» στο νέο κτίριο στο ……….Μαρούσι! Το θυμάστε; Οι λιμενεργάτες, οι οποίοι δηλώνουν ετησίως 80-100.000 ευρώ εισόδημα, έχουν το συνδικαλισμό και δεν τολμά να τους μιλήσει κανείς…..διότι θα κλείσουν το λιμάνι. Εσείς με τη «γύφτικη» ζωή από τις μεταθέσεις και με ετήσιο εισόδημα 15-30.000 ευρώ, τρώτε τις «σφαλιάρες» από τους κκ. Καρατζαφέρηδες και δεν μπορείτε να μιλήσετε διότι ……φοράτε στολή! Είστε τα «εύκολα εξιλαστήρια θύματα»……..; Είναι αυτό σωστό και δίκαιο σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση του 21ου αιώνα, σε ένα σύγχρονο στρατό; (Ήδη βρίσκομαι σε επαφή με γνωστό δικηγορικό γραφείο και την ΕΕ για τέτοια θέματα. Ελπίζω να περάσουν κάποια από αυτά).

Ο κ. Καρατζαφέρης στις 23 Δεκ. 2009, απαξίωσε τη «στολή» και εξευτέλισε το έργο και την καριέρα όλων των Στρατιωτικών επίσημα (πιο επίσημα δεν γίνεται), από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων !!
Πέρασαν τρεις (3) μήνες ! Υπήρχε αντίδραση; Διαπιστώνω λοιπόν, ότι το πιο θλιβερό, λυπηρό και τραγικό από όλα είναι το εξής: Βετεράνοι και άλλοι Απόστρατοι, οι οποίοι έχουν γράψει ανεξίτηλη ιστορία στο Στράτευμα, Ηγέτες που υπηρέτησαν με πίστη και αφοσίωση τη Σημαία σε δύσκολους καιρούς, εξακολουθούν, χωρίς τσίπα και ευθιξία, να υποστηρίζουν και να τρέχουν ξοπίσω από τον κ. Καρατζαφέρη, σαν υπάκουα και άβουλα σκυλάκια. Και μη χειρότερα !!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ Κ΄ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Υπογραφή

Σημ. 1. Μη ξεχνάτε ότι οι Στρατιωτικοί έχουν πάντα στην καριέρα τους τα «ελάχιστα απαραίτητα τυπικά προσόντα». Προαγωγή; Tυπικά προσόντα ! Συμμετοχή σε Σεμινάριο ; Τυπικά προσόντα ! Διοικητής κ.τ.λ. ; Τυπικά προσόντα ! Τα τυπικά προσόντα είναι η ελάχιστη απαραίτητη και ικανή συνθήκη για να ονομαστεί κάποιος Ηγέτης ! Μικροί πηγαίνατε κατηχητικό ; Μπορεί π.χ. ένας κατηχητής 40 ετών να μιλά για την Πατρίδα και ακόμη να χρωστά την στρατιωτική του θητεία ; Μπορεί να μιλά για τον ιερό Θεσμό της Οικογένειας και να έχει καταστήσει έγκυο την παντρεμένη (με παιδιά) γειτόνισσα; Ένας φίλος μου λέει, ότι πρέπει -σύμφωνα με τα ελάχιστα απαραίτητα τυπικά προσόντα ενός Πολιτικού Ηγέτη-να ξεχωρίσουμε επιτέλους τους πραγματικούς Ηγέτες από τους Δημαγωγούς και τους Λαοπλάνους. Λέτε να έχει δίκιο;

2. Ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε σε όλα τα Κόμματα να λάβουν το μισό της κρατικής επιχορήγησης. Περιμένει τα άλλα Κόμματα ; Γιατί ; Ας δηλώσει, ότι ο ΛΑΟΣ θα λάβει τη μισή επιχορήγηση, έτσι ώστε να δώσει το καλό παράδειγμα και στα άλλα Κόμματα για να ακολουθήσουν. Ελπίζω τώρα που διαβάζετε αυτό το μήνυμα να το έχει ήδη πράξει .

3. Λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές του Οκτωβρίου 2009, είχαμε μια μεγάλη δωρεά/προσφορά ( μέρος της κρατικής επιχορήγησης ) από τον κ. Καρατζαφέρη, προς το ταμείο κατά της φτώχειας ! Λέτε να έχουμε κι άλλη ανάλογη δωρεά, από την κρατική επιχορήγηση, προς κοινωφελή ιδρύματα κ.τ.λ. λίγο πριν τις Δημοτικές εκλογές ; ( Λέτε να δωρίσει/προσφέρει και 1 ή 2 από τα δικά του πολλά ακίνητα ; Δεν νομίζω…..)

Σμήναρχος Ι. Κ ε.α.
Πρώην Ιπτάμενος σε μαχητικά PHANTOM




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails