Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Αγγελική Παπαμιλτιάδου το αμφιλεγόμενο πρόσωπο της ημέρας,

Η Αγγελική Παπαμιλτιάδου είναι το αμφιλεγόμενο πρόσωπο της ημέρας, το newstime. gr την αποκαλεί, το "παπαγαλάκι" της Ελευθεροτυπίας και ξένων εντύπων, και είναι η κυρία που…. «σκότωσε» τον Αλογοσκούφη γράφοντας όταν εργαζόταν στον σκαϊ «Με τα πτυχία σου από το London School of Eggonomics (λόγω του πρόσφατου συμβάντος η παράφρασις) τις δημοσιεύσεις σου, τα μεταπτυχιακά σου και τις καθηγητικές σου περγαμηνές, ποιος το φανταζόταν ότι θα έχανες στα πέναλτι, όχι από την Ντόρα, ούτε από τον Δημήτρη και τον κυρ Γιώργο ή την Ανόρθωση, αλλά από την Σάσα Μπάστα. Μάλιστα.».έχει πάρει ως δημοσιογράφος – διαδρομίστρια πολλές συνεντεύξεις από τους βρυξελλιώτες αφέντες μας, μερικές από τις οποίες είναι «ενημερωτικές» για τις μελλοντικές διαθέσεις τους. Μετά τα επαναλαμβανόμενα ατοπήματα της εν λογω κυρίας όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω αρχίζει να μιας πιάνει η…μπόχα της βρυξελλιώτικης διαπλοκής της.

Με την ευκαιρία, να μην ξεχνάμε το παλιό "Ατόπημα του Βήματος, αλλά και της Ελευθεροτυπίας και του Έθνους! Στη σελίδα Α11 της 'Α Έκδοσης του Βήματος της Κυριακής, δημοσιεύεται άρθρο με ρεπορτάζ από τη συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν στο Μαξίμου. Το άρθρο τιτλοφορείται "Τα χαμόγελα δεν έκρυψαν την ψυχρότητα". Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ! Ο Τούρκος πρωθυπουργός, επικαλούμενος λόγους υγείας, ματαίωσε την τελευταία στιγμή την επίσκεψή του στην Αθήνα. Το ίδιο σοβαρό λάθος έκανε και η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, δεύτερο ατόπημα σε 2 μόνο Κυριακές, αν συνυπολογίσουμε και την "εντελώς πλασματική" συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Ζακ Μπαρό, που φέρεται να δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, Με επιστολή του προς τον διευθυντή της 'Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας', Γιάννη Βλαστάρη, ο Μικέλε Τσερκόνε, Εκπρόσωπος Τύπου του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Ζακ Μπαρό, επιμένει ότι η συνέντευξη Μπαρό προς την δημοσιογράφο Αγγελική Παπαμιλτιάδου που δημοσιεύτηκε στην 'Κ.Ε' στις 14/06/09 δεν έλαβε ποτέ χώρα, και είναι "εντελώς πλασματική". Μάλιστα, σύμφωνα με τον κύριο Τσερκόνε, η δημοσίευση μίας τέτοιας συνέντευξης είναι κάτι "αντίθετο προς όλους τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας". Στην κατηγορία αυτή η Ελευθεροτυπία απάντησε «άλλα λόγια» πατήστε κλικ εδώ. Και άλλη, νέα περίπτωση φανταστικής, ψεύτικης, κάλπικης, όπως θέλετε πείτε το, δημοσιογραφικής "επιτυχίας" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και της κυρίας Παπαμιλτιάδου. Στις 28 Φεβρουαρίου του 2010, η εφημερίδα δημοσίευσε στη σελίδα 4 μία δήλωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Κ.Ε. και την Αγγελικής Παπαμιλτιάδου. Το έγγραφο,που φέρνει το newstime.gr στη δημοσιότητα, αποδεικνύει πως τέτοια δήλωση δεν έγινε ποτέ από τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, παρά μόνο ίσως στη φαντασία της ελληνίδας δημοσιογράφου. Πρόκειται για έγγραφο που συνέταξε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο κύριος Γαβριηλίδης, και όπου ρητά αναφέρει πως ο κύριος Γιούνκερ του είπε πως "ουδέποτε προέβη σε τέτοιου είδους δηλώσεις και δεν παρεχώρησε καμία σχετική συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα το τελευταίο διάστημα".

«Το Βήμα» μετά τον σάλο που έχει προκληθεί επικοινώνησε χθες αργά το απόγευμα με τον συντάκτη του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας Μarket Νews Ιnternational (ΜΝΙ) κ. Μπέρναρντ Γουόλφσον ο οποίος είναι διευθυντής σύνταξης του ειδησεογραφικού πρακτορείου στην Ευρώπη. Ο κ. Γουόλφσον, επιβεβαίωσε ότι η πληροφορία προήλθε από την ανταποκρίτρια του ΜΝΙ στην Αθήνα κυρία Αγγελική Παπαμιλτιάδου. Για λόγους δημοσιογραφικού απορρήτου αρνήθηκε να κατονομάσει τις πηγές του δημοσιεύματος, ανέφερε ωστόσο ότι η ανταποκρίτρια του πρακτορείου μετέφερε την πληροφορία ύστερα από συνομιλίες που είχε η ίδια με δύο Έλληνες, υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το κείμενο της το οποίο «ανέβηκε» ως αποκλειστικό στην ιστοσελίδα της Μarket Νews Ιnternational (ΜΝΙ) τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (ώρα Παρισιού). Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters και το Βloomberg αναπαρήγαγαν από το πρωί της Τρίτης το δημοσίευμα με τα... γνωστά αποτελέσματα. Το Μarket Νews Ιnternational είναι ένα αγγλόφωνο συνδρομητικό πρακτορείο ειδήσεων το οποίο απευθύνεται κυρίως στους επενδυτές των διεθνών αγορών. Ανήκει εξ ολοκλήρου στον κολοσσιαίο γερμανικό όμιλο Deutsche Βoerse ο οποίος διαχειρίζεται τη λειτουργία του χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης. Ο όμιλος Deutsche Βoerse, εκτός από το χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης δραστηριοποιείται και στην ευρωπαϊκή αγορά παραγώγων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails