Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Η υπόθεση Siemens δεν είναι ένα…. σκάνδαλο, είναι …ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.


Ξεκινά από την εποχή του 50 με την διαδοχή της telefunken από την Siemens,αρχίζει να λαδώνει τους πάντες στην χώρα για να έχει την πρωτοκαθεδρία στα έργα, βρίσκει και τον ποιο επιρρεπή έλληνα πολιτικό στον χρηματισμό τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, και τον βάζει για «σύμβουλο» και αρχίζει το… μεγάλο φαγοπότι για τους πολιτικούς ,στέλνοντας τον λογαριασμό κάθε φορά στο… δημόσιο ταμείο. Στον χορό του ηλεκτρονικού …μποναμά μπαίνει και η γάτα ο Κόκκαλης μετά μέσω Κύπρου και ανατ. Γερμανίας, και από ένα μαγαζάκι που μοντάριζε…. τρανζιστοράκια, μας πρόεκυψε με χρήματα των ανατολικών η… ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Από εκεί και μετά αρχίζει να χάνεται ο έλεγχος της… μίζας, και του λαδώματος, αφού υπήρχε ο ανταγωνισμός μεταξύ ανατολικών και δυτικών γερμανών. Μέχρι που συνέβη το… κακό και έπεσε το τοίχος, και μαζί με αυτό και οι μάσκες. Δόθηκε όμως η ευκαιρία να κυριαρχήσουν εξ ολοκλήρου οι δυτικοί ..siemens μαζί με την ανα..βαπτισμένη ΙΝΤΡΑΚΟΜ, και να εκτραχυνθούν πλέον ελείψει ανταγωνιστή. Είχαμε και έχουμε λοιπόν Siemens στον στρατό ,στα τραίνα, στις τηλεπικοινωνίες, στην υγεία, στον δημόσιο τομέα, στους δρόμους, παντού. Αποτέλεσμα; αυτό που ζούμε. Ένα απέραντο εργοστάσιο πολιτικής μίζας, διαφθοράς, ρεμούλας, σαπίλας, και σήψης. Η ανύπαρκτη Δικαιοσύνη επί μία τετραετία προχώρησε με ρυθμούς χελώνας-κουκουλώματος στη διερεύνηση του σκανδάλου. Οι δε βουλευτές των εξεταστικών όλοι δήλωναν πως ερευνούσαν σε βάθος το τεράστιο σκάνδαλο, όμως δεν μπορούν να κατηγορήσουν κανένα, διότι απλώς… εξετάζουν . Σχεδόν τέσσερα χρόνια η ελληνική Δικαιοσύνη και επί ένα χρόνο η ελληνική Βουλή προσπαθούν να λύσουν τα μυστήρια με τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, τους αποδέκτες των μιζών, τα παράνομα κομματικά ταμεία και τις ύποπτες ζημιογόνες συμβάσεις. Αυτό που κατάφεραν μέχρι σήμερα είναι μια «τρύπα στο νερό». Η προσυμφωνημένη παραγραφή των αδικημάτων που τέλεσαν υπουργοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, πριν από το 2007, θεωρείται, δεδομένη για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι έφαγαν. Μπορεί η μερίδα του.. φαγητού να μην ήταν ιση αλλά όλοι τσίμπησαν τον… μεζέ τους. Οι τυχόν παραπομπές στην προανακριτική επιτροπή που είναι προϊόν συμψηφισμού και παζαριού και όχι αξιολόγησης πραγματικών περιστατικών θα έχουν την τύχη του άλλου «καθαρού» σκανδάλου του Βατοπεδίου. . Οι αποδέκτες του μαύρου χρήματος θα παραμείνουν εκτός κάνα δύο ..αμνών… άγνωστοι. Τα δυο μεγάλα κόμματα που κατηγορούνται ότι εισέπρατταν υπέρογκες προεκλογικές χορηγίες από τη Siemens έμειναν και θα μείνουν στο απυρόβλητο διότι δεν κάνουμε χωρίς αυτά ελλείψει διάδοχων καταστάσεων. .

Εδώ η κυβέρνηση Καραμανλή έφτασε στο έσχατο σημείο να κλείσει επειγόντως την βουλή πρόπερσι το καλοκαίρι για να παραγραφούν, και αρνιόταν πεισματικά, με αστείες δικαιολογίες, τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή. Την ίδια στιγμή η Δικαιοσύνη που είχε δήθεν επιληφθεί, με αρκετή καθυστέρηση, του ζητήματος, προχωρούσε με ρυθμούς χελώνας στη διερεύνηση του σκανδάλου. Οι δικαστικές αρχές για να ξεδιαλύνουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση ανέθεσαν σ' έναν μόνο εισαγγελέα Πρωτοδικών, τον Παν. Αθανασίου, να διεξαγάγει την προκαταρκτική εξέταση, χωρίς βοήθεια, την στιγμή που οι γερμανοί είχαν βάλει επτά, μαζί με ένα πολυπληθές επιτελείο ειδικών.

Την έρευνα διεξήγαγε επί σχεδόν δύο χρόνια ο κ. Αθανασίου, παίρνοντας καταθέσεις και ζητώντας το άνοιγμα όσων λογαριασμών μπόρεσε να εντοπίσει, αλλά ω..του θαύματος, η εμπλοκή ονομάτων πολιτικών σε αγορές προϊόντων της Siemens ασφαλώς και δεν θεωρήθηκε αρκετή, συναινούντος και του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, για να σταλεί η δικογραφία στη Βουλή.

Στα μέσα του 2008, Χριστοφοράκος, Μαυρίδης κ.ά. κλήθηκαν για εξηγήσεις, ως ύποπτοι, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά την άσκηση διώξεων η δικογραφία ανατέθηκε στον άπειρο πρωτοδίκη Ν. Ζαγοριανό και όχι σε εφέτη-ανακριτή, όπως είχε γίνει σε πολλές σοβαρές υποθέσεις.

Ελλιπή κατηγορητήρια, ανοργάνωτη δικογραφία, έλλειψη περιοριστικών μέτρων επέτρεψαν σε δύο βασικούς κατηγορούμενους (Χριστοφοράκο, Καραβέλα) να εγκαταλείψουν ανενόχλητοι τη χώρα. Ο κ. Χριστοφοράκος εντοπίσθηκε στη Γερμανία, αλλά δεν εκδόθηκε ποτέ. Στις αρχικές καταθέσεις μίλησε για χρηματισμό των δύο μεγάλων κομμάτων και κατονόμασε τους ταμίες. Όμως, αργότερα, συμβιβάστηκε με το γερμανικό κράτος και τα αναίρεσε. Την ίδια στάση τήρησε και στην κατάθεσή του στην εξεταστική (από τη χώρα διέφυγε πρόσφατα και τρίτος κατηγορούμενος, ο Γερμανός Φ. Γιουνγκ).

*Ο κ. Ζαγοριανός δεν συμπεριέλαβε εσκεμμένα στα κατηγορητήρια αδικήματα μετά το 2004, προκαλώντας την απόρριψη των ευρωπαϊκών ενταλμάτων παράδοσης του κ. Χριστοφοράκου. Του αφαιρέθηκε η δικογραφία και διώχθηκε πειθαρχικά και ποινικά, για κατάχρηση εξουσίας. Όμως, η εισαγγελική πρόταση εισηγείται την απαλλαγή του.

*Οι εφέτες ανακριτές Μ. Νικολακέα και Ι. Φιοράκης που ανέλαβαν στη συνέχεια την υπόθεση άρχισαν το έργο τους σχεδόν από το μηδέν. Οργάνωσαν τη δικογραφία, κατέταξαν το υλικό και έκαναν εφόδους στα γραφεία της Siemens.

Κανείς όμως δεν τόλμησε να αγγίξει την «τετράγωνη σχέση» SIEMENS-ΙΝΤΡΑΚΟΜ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ-ΚΟΚΚΑΛΗ.

Εκεί θα γινόταν όλα …Αρκάδι, αφού μπαίνουν στην μέση και …μυστικές υπηρεσίες λόγω…. Ρόκου.

Η Βουλή ξεκίνησε έρευνα στις αρχές του 2010, με πρόταση του ΠΑΣΟΚ, αλλά πέραν των λογαριασμών Μαντέλη-Τσουκάτου δεν εντόπισε άλλη ροή χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της Siemens προς πολιτικά κόμματα και υπουργούς. Όμως, ούτε η παραδοχή Τσουκάτου ότι 1 εκατ. μάρκα μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ούτε η κατάθεση Χριστοφοράκου στη Γερμανία αξιοποιήθηκαν (το ΠΑΣΟΚ επιμένει μέχρι τώρα ότι τα χρήματα δεν μπήκαν στα ταμεία του).

Η επιβεβαιωμένη διανομή μιζών 2% του ετήσιου τζίρου στον ελληνικό πολιτικό κόσμο για τις συμβάσεις που υπέγραφε με το Δημόσιο η Siemens, σύμφωνα με τις καταθέσεις Σίκατσεκ, δεν προέκυψε από άλλη κίνηση λογαριασμών ή μαρτυρία μεταφοράς χρημάτων. Οι λογαριασμοί χρηματιστών και άλλων παρένθετων προσώπων που ενεπλάκησαν στη διανομή ποσών δεν οδήγησαν στους δράστες.

Ο έλεγχος «πόθεν έσχες» και των λογαριασμών όλων των εμπλεκόμενων υπουργών δεν έγινε από το ΣΔΟΕ και ήταν ελλιπής. Οι στενές επαφές των πολιτικών με τον Μ. Χριστοφοράκο, όπως καταδεικνύει και το ημερολόγιο της γραμματέως του, χαρακτηρίσθηκαν «αθώες κοινωνικές σχέσεις».

Τα ελλιπή αιτήματα δικαστικής συνδρομής εξακολουθούν να σκοντάφτουν σε διαδικαστικές δυσχέρειες. Αίτημα για άνοιγμα των λογαριασμών Χριστοφοράκου και άλλων που υποβλήθηκαν σε Ελβετία και Λιχτεστάιν από το καλοκαίρι έχουν μπλοκαριστεί, καθώς ζητούνται συνεχώς νέα στοιχεία.

Η κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ δεν «πίεσε» όσο υποσχέθηκε τη Siemens (με αγωγές και αποκλεισμούς από διαγωνισμούς) για να αποκαλύψει ποιους είχαν ως αποδέκτες οι μίζες, ενώ η ακριβής ζημιά του Δημοσίου δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί.

Βασικές πτυχές του σκανδάλου, όπως οι συμβάσεις των εξοπλισμών και των προμηθειών των νοσοκομείων ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΟΝ Η SIEMENS δεν ερευνήθηκαν σε βάθος από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη.

Για να ριχτεί λοιπόν φως στο σκοτεινό σκάνδαλο πρέπει να λειτουργούσε η δικαιοσύνη ακομμάτιστα και να αλλάξει ριζικά η νοοτροπία του πολιτικού συστήματος, πράγμα ακατόρθωτο με τα σημερινά δεδομένα

Το έργο της εξεταστικής επιτροπής, με την δήθεν συμπαράσταση της Δικαιοσύνης, έφτασε στο τέλος του. Και το ομόφωνο πόρισμα καταλογίζει ευθύνες και στα πέντε «ανεύθυνα» κόμματα της Βουλής, με το κύριο βάρος βέβαια στα δύο μεγαλύτερα. Για το πόρισμα της κοινής γνώμης βεβαίως μιλάμε... όχι για της βουλής.

(Ιδού γιατί δεν θα γίνει ποτέ κάθαρση για την Ζήμενς)

Ζήμενς: ευνοϊκή για εμάς η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1996:

Ο Μητσοτάκης, η Ανατολική Γερμανία, ο ΟΤΕ και ο «γιος του Πέτρου»

Γιατί αυτά τα κόμματα δεν θα κάνουν ποτέ τίποτα με την Ζήμενς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails