Eμείς είχαμε ρωτήσει τον κύριο Λαυρεντιάδη με το πόστ Έχουμε μερικές απορίες κε ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ.
« ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΕ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΕΝΩ ΤΟ 1990-93 ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΣ ΠΛΑΣΙΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΑΣΕΤΟΝ, ΟΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΑΛΙΤΕΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ,ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΑΙ ΑΜΥΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ; ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΙΟΔΟΤΗΘΗΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ; ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟΝ; ΕΙΧΑΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ; ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟΝΟΙΑ, Η ΜΟΜΦΗ, ΤΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.»
αλλά …απάντηση δεν πήραμε.
Και είχαμε επίσης αναφερθεί σε άλλα πόστ για το «φαινόμενο» από το ..2009 .
Τώρα διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία πως « Απόφαση-φωτιά, από την οποία προκύπτει ότι ερευνάται σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της Proton Bank, εξέδωσε την Τετάρτη 27/7 η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ». Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ερευνά υπόθεση υπεξαίρεσης -ίσως και πλυντηρίου μαύρου χρήματος-, ενώ το πόρισμα ελέγχου οδεύει προς τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι ακριβείς πτυχές της υπόθεσης, το περιεχόμενο της καταγγελίας, η έκταση της διαφθοράς κ.ά. Το σοκαριστικό είναι ότι στην ίδια απόφαση που διαβιβάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών γράφεται ότι στους λογαριασμούς του Λ. Λαυρεντιάδη και των επτά τέως μελών του Δ.Σ. της Proton «περιέχονται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας και σε κάθε περίπτωση (και αν δηλαδή αποτελούν νόμιμη περιουσία) υπάρχει ανάγκη δέσμευσής τους ως αντίκρισμα και ισάξιο του εγκληματικού προϊόντος υπεξαίρεσης ύψους 51.000.000 ευρώ, το οποίο αποκρύβεται».
Πέρασε αφανώς ότι πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της Proton Bank, αντικαθιστώντας τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος αποχώρησε-αναχώρησε για Λονδίνο μεριά. . Έχουμε γράψει κατά καιρούς τον περίεργο τρόπο που έκανε τα χρήματα ο κ. Λαυρεντιάδης. Και για την σχέση του με το αμερικανικό επενδυτικό fund Carlyle το οποίο εκτός των άλλων πουλά και όπλα ενώ έχει και τη φήμη του «πλυντηρίου». Μήπως άραγε ο κ. Σπέκχαρντ επελέγη από την Αμερική του Μπους, μια και ο..πρόεδρος έχει σχέση με το ..γκρουπ; κι όχι από το… Λονδίνο που βρίσκεται ο κ. Λαυρεντιάδης;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου