Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Όταν ανοίγεται τα πόδια σας σε γυναικολόγο…. άνδρα, αισθάνεστε βιασμένες;



"Ένιωσα βιασμένη" επισημαίνει η δικηγόρος Φωτεινή Μάζαρη αναφερόμενη στη διαδικασία των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ως υποψήφια νομικός του Λιμενικού Σώματος.

Οι δεκαπέντε υποψήφιες, όπως σημειώνει, οδηγήθηκαν σε ένα δωμάτιο στο οποίο τις περίμεναν δέκα άντρες γιατροί του Λιμενικού Σώματος, ενώ γυναίκες υποψήφιες άλλων ειδικοτήτων περίμεναν τη σειρά τους για να εξεταστούν.

"Μπήκαμε στην αίθουσα και η πόρτα έκλεισε. Οι άντρες γιατροί μάς είπαν "κορίτσια, τώρα θα βγάλετε τα ρούχα σας. Θα μείνετε φορώντας μόνο το κάτω εσώρουχο".

Τότε, όπως σημειώνει, μπήκε στην αίθουσα μια γυναίκα γιατρός, κρατώντας στηθοσκόπιο και αφού ακροάστηκε τις υποψήφιες στο στήθος και την πλάτη, βγήκε από την αίθουσα.

"Δεν χρειαζόταν να παραμείνουμε γυμνές στη συνέχεια της διαδικασίας. Μας έδωσαν εντολή να κάνουμε "κουτσό" περπατώντας με το ένα πόδι. Το κάναμε κι αυτό. Μετά τους ρώτησα για ποιο λόγο να είμαστε γυμνές. "Μη μιλάς, όποιος αρνείται κόβεται απ' τις εξετάσεις", της απάντησαν όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στην "Ελευθεροτυπία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails