Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Αθώος ο κρατούμενος ασθενής που μίλησε για το «κολαστήριο» του Κορυδαλλού




Με μια απόφαση σταθμό στα χρονικά, το Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού έκρινε ατιμώρητο τον κρατούμενο ασθενή με λευχαιμία που διώχθηκε πειθαρχικά επειδή μίλησε στις εκπομπές του Γιώργου Τράγκα για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και με το κινητό του έβγαλε φωτογραφίες απεικονίζοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στους θαλάμους νοσηλείας.
 Το Συμβούλιο αρχικά έκρινε ένοχο τον κρατούμενο για την παράβαση της κατοχής κινητού τηλεφώνου εντός των φυλακών, αλλά δεν του επέβαλλε καμία ποινή, κρίνοντας ότι ενήργησε για την προάσπιση του υπέρτερου αγαθού της υγείας του. Μιλώντας στο CRASHonline ο Γιωργος Θωμάς, δικηγόρος του κρατούμενου ασθενή, έκανε λόγο για μια σπάνια απόφαση του Συμβουλίου που ουσιαστικά κρίνει αθώο τον εντολέα του και δικαιώνει τον αγώνα που έδωσε: «Πρόκειται για μια απόφαση που δεν είναι συνηθισμένη. Ουσιαστικά η απόφαση είναι αθωωτική. Ο εντολέας μου είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Το Συμβούλιο έκρινε ότι ο εντολέας μου ενήργησε για την προάσπιση του υπέρτερου αγαθού της υγείας και για αυτό δεν του επέβαλε καμία ποινή».
Δείτε εδώ τις παρεμβάσεις των κρατουμένων ασθενών, στην εκπομπή «Απαγορευμένη Ζώνη» με τον Γιώργο Τράγκα που προκάλεσαν σάλο για τις συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails