Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Δεν θέλουμε ρε Γερμαναρά την συγγνώμη σου .Τα λεφτά που μας κλέψατε και τις αποζημιώσεις θέλουμε.




Υποκλίνομαι στα θύματα του τερατώδους εγκλήματος και ζητώ «συγγνώμη» από τις οικογένειές τους, σημείωσε από τους Λιγκιάδες ο γερμανός πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ, απευθυνόμενος στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 3ης Οκτωβρίου του 1943, στο μαρτυρικό χωριό. Προηγουμένως


εκπροσωπώντας τους... δολοφόνους Ναζί κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
«Επιθυμώ να αρθρώσω, αυτό που δράστες, αλλά και πολιτικά υπεύθυνοι τόσων πολλών χρόνων στη μεταπολεμική περίοδο δεν ήθελαν, ή δεν μπόρεσαν να προφέρουν, ότι δηλαδή τα όσα συνέβησαν εδώ ήταν κτηνώδης αδικία και με αίσθημα ντροπής και πόνου, ζητώ από τις οικογένειες των δολοφονηθέντων "συγγνώμη"» τόνισε.

Κατά την ομιλία του, ο Γερμανός Πρόεδρος εμφανίστηκε συγκλονισμένος για τις «ληστείες, τις τρομοκρατικές πράξεις και τις δολοφονίες, που προήλθαν από μια χώρα, η οποία είχε μετατραπεί σε αδίστακτη δικτατορία».

«Υποκλίνομαι ενώπιον των θυμάτων των φρικαλέων εγκλημάτων, που διαπράχτηκαν εδώ, αλλά και σε τόσους άλλους τόπους στην Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε: «Και όμως, σε τόπους, όπως αυτόν εδώ, νιώθω μια βαθιά αναστάτωση και μια διττή ντροπή, ντροπή γιατί άνθρωποι που μεγάλωσαν μέσα στον γερμανικό Πολιτισμό, μετατράπηκαν σε δολοφόνους.

Ντρέπομαι και για το γεγονός ότι η δημοκρατική Γερμανία, από την περίοδο που βήμα-βήμα άρχισε να επεξεργάζεται το παρελθόν της με κριτικό πνεύμα, έμαθε τόσο λίγα και διδάχτηκε από την ενοχή της, αναφορικά με τους Έλληνες.

Θα ευχόμουν τόσο πολύ εάν κάποιος που έδινε τότε εντολές, ή υπάκουε σε εντολές, είχε πει προ πολλού "ζητώ συγγνώμη" ή "μετανοώ" ή "λυπούμαι βαθύτατα για το γεγονός ότι υπάκουσα σε εγκληματικές εντολές". Είναι αυτές οι φράσεις, που δεν έχουν ειπωθεί, είναι αυτή η ελλιπής γνώση, που θεμελιώνουν μια δεύτερη ενοχή, αφού αποκλείουν τα θύματα από τη μνήμη».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Γκάουκ είπε ότι «τα τρομακτικά γεγονότα, των οποίων τα θύματα τιμούμε σήμερα, μας επιβάλουν μια δέσμευση: να μην ξεχαστούν αυτά τα εγκλήματα».



Η ναζιστική νοοτροπία  τους συνεχίζεται παρά τις δακρύβρεκτες μαλακίες τους, δεν τελείωσε. Δείτε το παρακάτω  

Καταγγελίες Ένωσης Ελλήνων φωτορεπόρτερ: Εσκεμμένος αποκλεισμός μας από την κάλυψη της επίσκεψης Γκάουκ στην Αθήνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails