Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις των αποδοχών των ενστόλων. Οι μη ένστολοι να πάνε να πηδηχτούν .




Αντισυνταγματικές έκρινε τις αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων, εν ενεργεία και αποστράτων, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με τις υπ' αριθμ. 2192-2196/2014 αποφάσεις της.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ σχεδόν ομόφωνα, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων και όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ' επιταγή του νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές.
Στις αποφάσεις της Ολομέλειας αναφέρεται ότι από τις συνταγματικές απαγορεύσεις και τους ειδικούς περιορισμούς των ατομικών δικαιωμάτων τους που διέπονται οι ένστολοι, αλλά και από τις ιδιαιτέρες συνθήκες εργασίας, απορρέει εμμέσως μια ευνοϊκή μεταχείριση προς αυτούς και οι αποδοχές των ένστολων πρέπει «να επαρκείς για αξιοπρεπή διαβίωση και ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους για το κράτος».
Δηλαδή οι Μπάτσοι εάν δεν τρώνε καλά δεν θα μπορούν να ξυλοκοπούν τον κοσμάκη.
Ακόμη, αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις ότι από τις επιταγές των άρθρων 23, 29 και 45 του Συντάγματος απορρέει η αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των ένστολων….. Διότι οι πραιτοριανοί πάντα καλοπερνούσαν .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν ταϊστούν καλά πως θα δέρνουν τον κοσμάκη .

Related Posts with Thumbnails