Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Σενάρια τρόμου για μεγάλο σεισμό στο ρήγμα της Ανατολίας



Τούρκος σεισμολόγος προβλέπει μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη

Νέα σενάρια τρόμου για μεγάλο καταστροφικό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη έρχονται και πάλι στην επιφάνεια. Τον καταστροφικό σεισμό προβλέπει ο διακεκριμένος Τούρκος σεισμολόγος Αχμέτ Μετέ Ισικκάρα, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ενεργοποίηση του ρήγματος της Ανατολίας που φτάνει μέχρι τη χώρα μας.
Ο Τούρκος σεισμολόγος ανοίγει και πάλι το φάκελο της «σεισμοφρένειας» που ακολουθεί μετά από κάθε προσπάθεια πρόβλεψης ή εκτίμησης για επικείμενο σεισμό. Ο ίδιος εκτιμά ότι από το 2010 μέχρι το 2014 μπορεί να συμβεί μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η περίοδος μέχρι τις 17 Απριλίου, χαρακτηρίζεται από τον ίδιο, ως πολύ επικίνδυνη.
Έλληνες σεισμολόγοι, που μιλούν για την πρόβλεψη του Τούρκου συναδέλφου τους, εκτιμούν ότι το σεισμικό κενό που υπάρχει στην θάλασσα του Μαρμαρά, σαφώς και σημειώνει έντονη επικινδυνότητα, όπως είναι γνωστό και από το παρελθόν, αλλά οι προβλέψεις ή οι όποιες εκτιμήσεις δεν μπορούν να συνυπογραφούν και από τους ίδιους. Εμφανίζονται μάλιστα ιδιαίτερα εφησυχαστικοί όσον αφορά στο θέμα της ενεργοποίησης των ρηγμάτων που θα μπορέσουν να επηρεάσουν και τη χώρα μας. Παραδέχονται, ωστόσο, ότι η χώρα μας θα πρέπει να αποκτήσει την παιδεία, και όλα τα συστήματα πρόληψης, προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα φυσικό φαινόμενο, όπως ένας σεισμός μικρής έντασης ή ένας μεγαλύτερος ή ακόμη και καταστροφικός σεισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails