Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Σε άλλους διπλασιάζουν τους μισθούς και σε άλλους τους κόβουν?


Ρε πόσα θέλετε να μας τρελάνετε; Τελικά, είσαστε για πολύ… γιαούρτι ρε παιδί μου? Σε άλλους διπλασιάζουν τους μισθούς και σε άλλους τους κόβουν? Και ταυτόχρονα ρίχνουν πάλι χρήμα στους τραπεζίτες για να το μοιράσουν στους ημέτερους τους.

Ανοιχτό «παράθυρο» αφήνει η εισοδηματική πολιτική ακόμη και για διπλασιασμό του πλαφόν των 5.981 ευρώ τον μήνα στους μισθούς των δημόσιων λειτουργών. Έτσι κατά περίπτωση οι μισθοί μπορεί να φθάνουν τις 7177 ευρώ (αύξηση 20%) ή και τις 11.962 ευρώ τον μήνα.

Και αυτό καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών από την γενική διάταξη «εξαιρούνται οι εταιρείες στις οποίες το Δημόσιο ή νομικά πρόσωπα κατέχουν μόνα τους ή από κοινού, ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου μικρότερο του πενήντα τοις εκατό (50%), οι Τράπεζες, καθώς και οι εταιρείες, στις οποίες το Δημόσιο αν και πλειοψηφών μέτοχος, δεν ασκεί την διοίκηση και διαχείριση τους». Έτσι με «κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού, επιτρέπεται υπέρβαση του ορίου (των 5981 ευρώ) και μέχρι ποσοστού 20%, ανάλογα με τα ειδικά προσόντα ή τις ειδικές συνθήκες απασχόλησης, στον Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, στον Διοικητή και στον Πρόεδρο ΝΠΔΔ και μέχρι του διπλάσιου του ορίου στον Πρόεδρο ή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΝΠΙΔ».

Κατά τα λοιπά στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται όλες οι περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων από τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών θα εξοικονομήσει 1,8 δις ευρώ.

Πιο αναλυτικά προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Μειώνονται 12% όλα τα επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές των εργαζόμενων στο Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ και τα Σώματα Ασφαλείας.

Η συνέχεια εδώ

Τράπεζες: Eνεργοποιήθηκε εκ νέου το πακέτο των 28 δισ. ευρώ

Με στόχο να δοθούν δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και «για να πατήσουν οι τράπεζες σε πιο σταθερά πόδια», ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πακέτο των 28 δισ ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος. Ήδη οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς έχουν υποβάλλει αιτήσεις στην Τράπεζα Ελλάδος για να κάνουν χρήση των εγγυήσεων -ύψους 14δισ. ευρώ- από το πακέτο των 28 δισ ευρώ. Ας σημειωθεί ότι κατά την πρώτη φάση του πακέτου οι τράπεζες έκαναν χρήση μόνο των 11 δισ ευρώ (από τα 28δισ). Από τα 17δισ ευρώ που ενεργοποιούνται εκ νέου, τα 14δισ ευρώ αφορούν την παροχή εγγυήσεων και τα υπόλοιπα 3δισ ευρώ την έκδοση ειδικών ομολόγων. Συγκεκριμένα κάνοντας χρήση των εγγυήσεων θα μπορούν να εκδίδουν ομόλογα τα οποία θα καταθέτουν στην ΤτΕ και θα μπορούν να αντλούν ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ. ΥΠΆΡΧΕΙ ΆΡΑΓΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ;

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.
Οι τράπεζες δεν είναι τίποτα άλλο από ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΈΝΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΆ ΙΔΡΎΜΑΤΆ. και στηριζόμενες σε νομικά γραφεία με ύποπτες διασυνδέσεις με ορισμένους επίορκους δικαστές.
εκβιάζουν από κοινού και ασύστολα άτομα που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία με σκοπό αρπάξουν την περιουσία τους.
Για ερευνήστε λίγο τις φήμες που κυκλοφορούν στα δικηγορικά στέκια:
Ίσως ανακαλύψετε περίεργες αποφάσεις υπέρ τραπεζών με αυθαίρετες ερμηνείες νόμων παραδόξως πάντα υπέρ των τραπεζών.
Ίσως ανακαλύψετε δικαστές που ασχολούνται με υποθέσεις δανείων, επιταγών, πλειστηριασμών να έχουν πάρει (οι ίδιοι η άτομα του στενού τους περιβάλλοντος) μεγάλα ποσά σε μορφή χαμηλότοκων δανείων.
Ίσως (δικαστικοί) να έχουν αγοράσει περιουσίες που προέρχονται από πλειστηριασμούς που αυτοί οι ίδιοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να γίνουν με ύποπτα κατευθυνόμενες αποφάσεις.
Ίσως να μάθετε ότι στα δικηγορικά γραφεία που συνεργάζονται με τις τράπεζες εργάζονται ως δικηγόροι (μεταξύ άλλων) και γόνοι επιφανών πολιτικών.
ίσως, ίσως, ίσως.......

Στην ΕΤ3 και από την εκπομπή Κυριακή στο χωριό που είχε γυριστεί στο χωριό ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ μάθαμε ότι το χωριό και η γύρω περιοχή με τον αρχαιότερο ελαιώνα της Μεσογείου μπήκε ως εγγύηση για να πάρουμε το πρώτο δάνειο επί εποχής Οθωνα. Τι να πούμε. Αυτά που γίνονται σήμερα με τα δάνεια και τα επακόλουθα αυτών θα τα μάθουμε μετά από εκατό χρόνια εάν τα επακόλουθα δεν είναι οδυνηρά. Τότε ήταν το πρώτο δάνειο, και βόλευε η ίδρυση του Ελληνικού κράτους, τώρα άλλα θέλουν. Εμείς τι κάνουμε σαν Έλληνες, πολλά λόγια μεγάλες κουβέντες, και το απόλυτο τίποτα. Αραχτοί και λαιτ, παραμυθοφάγοι και παραμυθοπλάστες. Καιρός είναι να ξυπνήσουμε πριν είναι πολύ αργά, και να ψάχνουμε την πίσω πλευρά του φεγγαριού, και όχι ότι μας πασάρουν από ΜΜΕ, δεν υπάρχει δικαιολογία .Τέρμα τα δίφραγκα τέρμα στην κυριολεξία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails