Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Μην βιαζόσαστε γιατί ο….. Μητσοτάκης ζει .


Με τέσσερα Προεδρικά Διατάγματα του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαρ. Καστανίδη ιδρύονται τέσσερα νέα περιφερειακά Εφετεία, η λειτουργία των οποίων αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου 2010. Με το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα ιδρύεται Εφετείο Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο. Στην περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου, οι οποίες αποσπώνται από αυτή του Εφετείου Κρήτης. Με το δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα ιδρύεται Εφετείο Εύβοιας με έδρα τη Χαλκίδα. Με το τρίτο Προεδρικό Διάταγμα ιδρύεται Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο. Με το τέταρτο Προεδρικό Διάταγμα ιδρύεται Εφετείο Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη. Η ίδρυση των τεσσάρων νέων Εφετείων προκαλεί επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 320.000 ευρώ.

Σε θέσεις μάχης βρίσκεται ο δικηγορικός κόσμος των Χανίων, μετά την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να ολοκληρώσει την κατάρτιση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση εφετειακής έδρας στο Ηράκλειο. Οι δικηγόροι των Χανίων κάνουν λόγο για εμπαιγμό και ρουσφετολογικές κινήσεις.
Να σημειωθεί ότι το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση Εφετείων στο Ηράκλειο, τη Χαλκίδα, τη Μυτιλήνη και το Αγρίνιο εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα συζητηθεί στις 5 Μαΐου. Η Κρήτη περιλαμβάνεται στο πρώτο προεδρικό διάταγμα, το οποίο αναφέρει ότι στο νέο εφετείο υπάγονται οι περιφέρειες των πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου, οι οποίες αποσπώνται από αυτή του εφετείου Κρήτης.
Κάτι που σημαίνει ότι στο εφετείο με έδρα τα Χανιά, θα προωθούνται μόνο οι υποθέσεις που θα αφορούν τους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails