Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Φεύγουν τα... πολιτικά σκουπίδια από την Ν.Δ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Εμείς είχαμε γράψει στο χθεσινό ποστ Με κάτι τέτοιους θα …συνεργαστεί η ΝΤΟΡΑ; Άντε καλά… σαράντα? για το ποιον των Ντορικών-δυσαρεστημένων νεοδημοκρατών και σήμερα βλέπουμε ότι, Απέσυραν την υποψηφιότητά τους για τις Τοπικές Οργανώσεις της ΝΔ στο νομό Ηρακλείου περισσότερα από 120 άτομα, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου στη ΝΟΔΕ και μελών στις Τοπικές Οργανώσεις. Παραιτήθηκε επίσης το πρώην μέλος της ΚΕ της ΝΔ και αγροτοσυνδικαλιστής επί χρόνια στον χώρο της σημερινής Αξιωματικής αντιπολίτευσης Πρίαμος Ιερωνυμάκης. ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ. στην ουσία όλοι αυτοί οι κύριοι που θυμήθηκαν τώρα τις δημοκρατικές διαδικασίες ήταν μια ζωή, ΟΤΙ ΠΕΙ Ο …ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, η ότι πει η ΝΤΟΡΑ, για αυτό και δεν είχε σηκώσει κεφάλι η Νουδούλα στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Πάντα η ΝΟΔΕ ήταν διορισμένη , και για να κάνει τα κέφια ενός εκ των δυο. Από την πλευρά της η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Ηρακλείου (ΝΕΦΕ) με ανακοίνωσή της αναφέρει: «Με αφορμή την υποβολή παραιτήσεων μερίδας στελεχών του κόμματος από τις εσωκομματικές διαδικασίες εκφράζει τη λύπη της γιατί μαζί με την παραίτηση του υποψηφίου για την θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Μανώλη Βελγάκη παραιτήθηκαν και 105 υποψήφιοι σε σύνολο 350 από τις τοπικές οργανώσεις του νομού Ηρακλείου».

Σημειώνει δε πως «λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν τρεις μέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών και μετά τη λήξη των υποψηφιοτήτων, η ΝΕΦΕ ζήτησε από την κεντρική εφορευτική επιτροπή να δοθεί μικρή παράταση μέχρι και την Παρασκευή για την υποβολή και νέων υποψηφιοτήτων στελεχών που εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή τους στις διαδικασίες για την ανάδειξη νέων οργάνων του κόμματος».

Εμείς λέμε μόνο, « Όσο και να προσπαθείς ΝΤΟΡΙΤΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΟΥΝ ΤΑ…ΚΟΥΚΙΑ»?


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.
Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Αν στο παρακάτω απόσπασμα των απομνημονευμάτων του Φωτάκου προσθέσει κάποιος στούς Τούρκους, τούς διεθνείς και Έλληνες τραπεζίτες , τούς καναλάρχες - εθνικούς εργολάβους, και τις ξένες πρεσβείες,…….. τότε…. τα σημερινά τσιράκια αυτών, δηλαδή πάρα πολλοί από τους πολιτικούς μας, κατέχουν πολλά από τα χαρακτηριστικά εκείνων πού τιμώρησαν τόσο σκληρά οι πρόγονοι μας κατά την επανάσταση του 1821. Εύχομαι, αυτοί πού ζημιώσανε και συνεχίζουν να ζημιώνουν την χώρα και να φέρνουν την μιζέρια στον Ελληνικό λαό, να μην έχουν το τέλος τού Σωτήρου Κουγιά και τού Νενέκου, αλλά δυστυχώς εκ των πραγμάτων φαίνεται πολύ δύσκολο να το αποφύγουν!!!!!!!!
Ο γραμματέας του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη Ταγματάρχης Φωτάκος στα απομνημονεύματα του στην σελίδα 252-253 γράφει στην γλώσσα της εποχής για την μοίρα εκείνων πού έβλαψαν τους Έλληνες συμπατριώτες τους, τα κάτωθι:
"Είναι αληθές, ότι ο τρόπος θανάτου τού Σωτήρου Κουγιά προεστού της Τριπολιτσάς από τον επίσημον οπλαρχηγόν Γιαννάκη Δαγρέ ήτο απάνθρωπος, αλλά δικαίως έπαθεν. Οι Έλληνες εγνώριζαν τά προηγούμενα τού Κουγιά. Οι Τούρκοι ηγάπων εκείνους εκ των Ελλήνων οίτινες τούς εβοήθουν εις τάς ωμότητας και τας αδικίας των, και εγίνοντο όργανα εις τούς σκοπούς των. Διά τούτο οι τοιούτοι Έλληνες είχον ισότητα με τούς Τούρκους, εί δε μή, και αυτοί θα ήσαν εις την θέσιν τού ραγιά. Αυτοί υπηρέτουν τούς Τούρκους δια να πλουτίσουν δια της αδικίας και της καταπιέσεως τών ομοεθνών τους. Οί γονείς τών προδοτών αυτών, εφρόντιζαν να τούς διδάξουν γράμματα Τούρκικα και Γαλλικά για να ευκολύνωνται είς τας υποθέσεις των και να γίνωνται υπηρέται και μισθωτοί των Τούρκων. Ουδείς εξ αυτών ηργάζετο διά την σωτηρία τού Έθνους του. Μάλιστα ερραδιούργει ο ένας τον άλλον δια να πέσει και να λάβη αυτός την θέσιν του. Επρόδιδαν όχι μόνον τούς Έλληνας αλλά και πάντα άλλον άνθρωπον διά να απολαύσουν ωφελείας περισσοτέρας. Όλοι όσοι ήσαν εις Τουρκικήν υπηρεσίαν, και την εις θάνατον καταδίκην τών αδελφών των Χριστιανών έγραφαν κατά διαταγήν τού αυθέντου των, από τον οποίον επληρώνοντο. Αυτοί εμισθοδοτούντο από την άδικον φορολογίαν, την αρπαγήν, την δήμευσιν και εν γένει την δυστυχίαν τών αδελφών των. Έκτιζον σπίτια, ενδύοντο λαμπρά με πολύτιμα φορέματα αυτοί και τα παιδιά των. Μόνον περί εαυτών εφρόντιζαν και όχι περί τών αδελφών των και ομοθρήσκων των, οίτινες έστεκαν δυστυχείς έξω από τας θύρας τού αυθέντου Τούρκου. Κατηγορούν τον Γιαννάκην Δαγρέν λέγοντες ποιός τον έκανε δικαστήν να τιμωρήση τόν προδότην Σωτήρον Κουγιάν; Οι προδόται δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητοι διότι η τιμωρία και ο Θάνατος είναι η αμοιβή των. Οι επαναστάται φονεύσαντες τον Κουγιάν έπραξαν το καθήκον των. Επαινείται ο Κολοκοτρώνης διότι εκρέμα και εσκότωνε τούς προδότας φιλότουρκους."

Ανώνυμος είπε...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ αποτελείται από 15 Μέλη. Στο Συμβούλιο μετέχουν εκπρόσωποι από το Κράτος (Υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων και ΥΠΕΧΩΔΕ), Εκπρόσωποι Μισθωτών, Εργοδοτών, ΚΕΔΚΕ, καθώς και αιρετοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων του ΟΕΚ.


Δ.Σ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Κωτίδου Γεωργία Πρόεδρος Δ.Σ.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ελισσάβετ Κυβερνητικός Επίτροπος
ΠΕΤΣΗΣ Ηλίας
ΞΙΑΡΧΟΣ Στυλιανός Υπουργείο Εργασίας
ΤΣΙΩΛΗ Βασιλική Υπουργείο Εργασίας
ΜΑΚΡΗΣ Διονύσιος
ΥΠΕΧΩΔΕ
ΠΟΛΑΚΙΣ Ανδρέας ΥΠΕΧΩΔΕ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΘΩΜΑΣ ΦίΛΛιπος (Αντιπρόεδρος ΔΣ) ΓΣΕΕ
ΜΑΡΙΝΙΔΗΣ Γεώργιος ΓΣΕΕ
ΠΑΣΟΥΛΑΣ Ιωάννης ΓΣΕΕ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΑΣ Χρήστος ΣΕΒ
ΙΩΑΝΝΟΥ Βασίλιος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ Ιωάννης ΕΣΕΕ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΕΔΚΕ
ΣΙΩΜΟΣ Βλάσσης
ΚΕΔΚΕ
ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΕΚ
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ Παναγιώτης
ΓΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ Ξενοφών Γραμματέας Δ.Σ.

Μπορεί να μας πει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος,ο Ταμίας της ΓΣΕΕ Φίλιππος Θωμάς,που είναι Αντιπρόεδρος στον ΟΕΚ και εισπράτει μερικές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως,σε πόσες άλλες έμμισθες θέσεις,είναι εκτός ΕΛΤΑ;
Γιατί στα ΕΛΤΑ,εκτός από υψηλόβαθμος υπάλληλος των 3.000 ευρώ μηνιαίως,είναι και μέλος του Δ.Σ.-ΕΛΤΑ με άλλα 1.000 ευρώ επιπλέον τον μήνα,μέλος του Επαγγελματικού Ταμείου ΕΛΤΑ με αλλα 700 ευρώ τον μήνα και μέλος του Δ.Σ της θυγατρικής των ΕΛΤΑ ΚΕΚ-ΕΛΤΑ με άλλα 600 ευρώ τον μήνα.Μάλιστα στο ΚΕΚ-ΕΛΤΑ ο αθεόφοβος,ήταν και κάποια χρόνια,με μοναδικό προσόν απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου,Διευθύνων Σύμβουλος επιμόρφωσης Εξωτερικού,γνωρίζοντας ως μοναδική ξένη γλώσσα τα Ηπειρώτικα,καθόσον κατάγεται απο την Θεσπρωτία.
Πότε τα κατορθώνει όλα ο ακατάβλητος και χαλκέντερος Ηπειρώτης;
Πάντως είναι ''αξιος'' κύριε Παναγόπουλε να σας διαδεχθεί στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Ακόμη κύριε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Πρωθυπουργέ της χώρας,πρέπει να είναι ''τιμή'' σας που έχετε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,ένα τόσο ικανό εισοδιστή και πολυπράγμονα σαν τον Φίλιππο Θωμά.Να τον χαίρεστε.Με τέτοιους θα πάει σίγουρα μπροστά το ΠΑΣΟΚ και το εργατικό κίνημα....

Related Posts with Thumbnails