Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μας γέμισε ….αλογόμυγες ο ανεκδιήγητος ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ



Καλά δεν μάθανε ακόμα αυτού του ανεκδιήγητου πως εάν δεν ήταν ο απελευθερωτικός αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α ακόμη θα ήταν δούλος των εγγλέζων; Μήπως τους νοσταλγεί ακόμα; θα έπρεπε να επισημάνουν στον γραφικό Πρόεδρο ότι για την ελευθερία της Κύπρου αγωνίστηκαν οι της ΕΟΚΑ και ο Γρίβας πληρώνοντας μεγάλο τίμημα, με πολύ αίμα.

Συρραφή από φληναφήματα, από ιδεοληψίες και εμμονές της κακιάς ώρας, βούτυρο όλα στο ψωμί της προπαγάνδας των Τούρκων, ήταν η ομιλία του Προέδρευωντα της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια ενώπιον της ελληνικής βουλής, με αφορμή τα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και τι δεν είπε ο άνθρωπος των Βρετανών, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας, αλλά και την ιερή μνήμη όλων όσων έπεσαν στην Κύπρο, στη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, την περίοδο 1955-59. Προσπάθησε να επισημάνει την πολυπολιτισμικότητα του νησιού: «Από την εποχή των Αχαιών και του Τρωικού πολέμου, ο χαρακτήρας του κυπριακού πολιτισμού είναι κατά βάση ελληνικός και ο πληθυσμός του νησιού στη μεγάλη του πλειοψηφία επίσης ελληνικός. Όμως, από την αρχαιότητα ως σήμερα το άλλο, επίσης χαρακτηριστικό στοιχείο, είναι η συμβίωση στην πατρίδα μας διαφορετικών εθνοτήτων, η κάθε μια από τις οποίες είχε και έχει τη δική της σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση αυτού που ορίζεται κυπριακός λαός και κυπριακή κουλτούρα. Ο μεγαλύτερός μας πλούτος βρίσκεται ακριβώς στην πολυπολιτισμικότητα της Κύπρου».

Επίσης είπε, «Έχοντας την απόλυτη στήριξη της Χούντας δραστηριοποιήθηκαν στην Κύπρο ακροδεξιές φασιστικές οργανώσεις με κυριότερη την ΕΟΚΑ Β΄ του Γρίβα. Στην ημερήσια διάταξη της εγκληματικής τους δραστηριότητας μπήκε η εθνοκαπηλία και η πατριδοκαπηλία. Η ενωσιολογία και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Ο εθνικισμός, ο σοβινισμός και ο αντικομμουνισμός. Και, βέβαια, δεν περιορίστηκαν στα λόγια. Δημιούργησαν μια αφόρητη κατάσταση την οποία τελικά επικαλέστηκαν για να κορυφώσουν την προδοσία με το πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β'.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails