Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η Γαλλία επιστρέφει στην εποχή του…. Πεταίν


Η ηγέτης της γαλλικής άκρας δεξιάς, Μαρίνα λε Πεν θα έλθει πρώτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της άνοιξης του 2012, με 24% των ψήφων (+1 ως προς την προηγούμενη δημοσκόπηση), αν αντιμετωπίσει τον νυν πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί (21%) και τον σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος-Καν (23%), όπως αναφέρεται σε μία νέα δημοσκόπηση, που παρουσιάζεται σήμερα στην ιστοσελίδα της παρισινής εφημερίδας «Λε Παριζιέν». Κάτι τέτοια διαβάζει ο ομόσταυλος της Καρατζαφέρης και ονειρεύεται … πρωθυπουργία, αφού ελπίζει πως στην ηγεσία της Γερμανίας ( Μερκελ ) και της Γαλλίας ( Λε Πεν ) θα είναι οι …αντ΄αυτων …Χίτλερ και Πεταιν, που είναι …ομοϊδεάτες του. Έξαλλου είναι γνωστές οι κουμπαριές πολιτικές και μη, των αδελφων Βορίδη με το λεπενέϊκο.

Η 42χρονη Μαρίνα λε Πεν αντικατέστησε τον πατέρα της Ζαν-Μαρί στην ηγεσία του κόμματος Εθνικό Μέτωπο τον Ιανουάριο φέτος, κι αμέσως ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του '12. Εφόσον, λοιπόν, γίνουν τα πράγματα, όπως περιγράφονται στη νέα δημοσκόπηση, στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές η Μαρίνα λε Πεν θα περάσει στον τελικό γύρο μαζί με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, αποκλείοντας όμως απ αυτόν τον νυν πρόεδρο Σαρκοζί. Όπως, δηλαδή, συνέβη και το '02, όταν ο Ζαν-Μαρί λε Πεν είχε αποκλείσει από τον τελικό γύρο τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Λιονέλ Ζοσπέν και, τελικά, είχε ηττηθεί από τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ JEAN MARIE LEPEN ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 1942 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο JEAN MARIE LEPEN ΟΝΤΑΣ ΕΦΗΒΟΣ 13 ΕΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ. Ο ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΑΙΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Η υπόθεση θυμίζει τους δικούς μας "αντιστασιακους" τους... χίτες

Related Posts with Thumbnails