Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο Σαμαράς στήνει την Νεα Βοριδο- κρατία.




Παίρνει εκδίκηση επειδή κάποτε τον εδίωξαν σαν  …λεπρό.

Ο Μάκης Βορίδης φαίνεται ότι θα είναι το άτυπο Νο2 της Νέας Δημοκρατίας στη νέα περίοδο ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, μετά την ήττα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Θα αναλάβει ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ θα βρίσκεται δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και στο επίπεδο χάραξης της πολιτικής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας για το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι να την καταντήσει …Πατριωτικό Μέτωπο του 0.5%
Ο Γιάννης Σαραντάκος σημειώνει χαρακτηριστικά στο “Έθνος” την πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να αναθέσει στον Μάκη Βορίδη την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο περιβάλλον του πρώην πλέον πρωθυπουργού, και στην τελευταία φάση της γαλάζιας διακυβέρνησης.
Επιπροσθέτως, ήταν εκείνος που το δύσκολο βράδυ της βαριάς ήττας της Κυριακής, με τη διαφορά να “κάθεται” τελικά στο 8,5%, βγήκε από νωρίς στα πάνελ των τηλεοπτικών καναλιών, και υπερασπίστηκε τόσο τις θέσεις της Νουδουλας όσο και τον ρόλο του Αντώνη Σαμαρά για το μέλλον. Έτσι δουλεύει  . Εκθειάζει κάποιον πιάνοντας στασίδι μέχρι να τον αδειάσει την κατάλληλη στιγμή .
Η ακραία προεκλογική φρασεολογία του πρώην πρωθυπουργού αλλά και η στάση του μετά από τη δημοσιοποίηση της ετυμηγορίας της κάλπης, δείχνει πως η ΝΔ μπαίνει σε σκοτεινά Βοριδικά ακροδεξιά μονοπάτια, με τραγικές συνέπειες για το ακροδεξιοστροφο μόρφωμα.

Η προεκλογική εκστρατεία του φόβου από την ομάδα πέριξ του Αντώνη Σαμαρά, έχει ήδη καταδικαστεί από την πλειονότητα των μετριοπαθών στελεχών της ΝΔ. Όχι μόνο κατόπιν ήττας αλλά και πριν από αυτή.

Ο Αντώνης Σαμαράς, εκφραστής μίας ακροδεξιάς πολιτικής κουλτούρας και με τη γνωστή του πολιτική διαδρομή, φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί ή να μην διαισθάνεται πως ο Ελληνικός λαός έχει επιλέξει τις συναινέσεις και όχι τις ακρότητες. Ούτε και μετά το αποτέλεσμα της κάλπης που τον καταδίκασε για συμπεριφορές και πρακτικές.
Οι μόνοι που «αγκαλιάζουν» αυτή την τακτική, μέχρι στιγμής, είναι η τριάδα Βορίδης-Γεωργιάδης-Πλεύρης. Και είναι αντιληπτό κάτι τέτοιο αφού κατά την προεκλογική τους εκστρατεία και σε όσες καταστροφικές κορώνες έβγαλαν, βρήκαν τη συμπάθεια του Προέδρου τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως η κουβέντα του Μάκη Βορίδη πως «θα κάνει τα πάντα για να μην παραδώσει την εξουσία στην αριστερά», δεν βρήκε καμία αποδοκιμασία από τον Αντώνη Σαμαρά.

Οι πρώτες αντιπολιτευτικές ανακοινώσεις της ΝΔ είναι κατώτερες των περιστάσεων, περί θρησκευτικών συμβόλων. Η δε στάση του Αντώνη Σαμαρά να μην υποδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα, πολιτικά αναξιοπρεπής και εκφράζει μόνο τον ίδιο. Όλα τα στελέχη της ΝΔ την κατέκριναν, μόνο ο Μάκης Βορίδης την υπερασπίστηκε στα ΜΜΕ. Ο Αντώνης Σαμαράς αρχίζει να απομονώνεται και όσο κρατά πεισματικά την αρχηγία της ΝΔ στα χέρια του, όλο και περισσότερο θα διολισθαίνει προς τα άκρα. Έχει ήδη μπει σε μία πολιτική σύγκρουση με τους δαίμονές του, που κανείς δεν συμμερίζεται πλην των ακραίων και των αυλικών.

Η Νέα Δημοκρατία που τελικά θα παραδώσει ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει φτάσει να είναι στα μέτρα και σταθμά (μόνο) του Μάκη Βορίδη.

«στήνεται» δηλαδή πολιτικά και κοινωνικά μία Νέα Δημοκρατία πολύ πολύ μικρότερη από αυτή που παρέδωσε ο Κώστας Καραμανλής το 2009, αλλά πολύ πιο συμπαγής στις ακροδεξιές της θέσεις.

Με αυτή την τακτική η νέα Νέα Δημοκρατία, αυτή της αντιπολίτευσης, συρρικνώνεται και μετατρέπεται σε ένα εκρηκτικό μείγμα στελεχών ΛΑΟΣ και Πολιτικής Άνοιξης.

Μήπως όλο αυτό, ότι θα έχει απομείνει, θα μπορεί να δεχτεί ως επόμενο αρχηγό μόνο τον Μάκη Βορίδη;

Είτε η ΝΔ συρρικνωθεί και στο τέλος μπορεί να διοικηθεί μόνο από το Μάκη Βορίδη, είτε γίνεται επί τούτου, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τους χιλιάδες πολίτες του παραδοσιακού φιλελεύθερου κέντρου, που δεν θέλουν να εκπροσωπούνται από «τσεκουράτους» αρχηγούς και πολιτικές.


 

Όταν ο Κατρούγκαλος -σήμερα υπουργός αντιμνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ- διέγραφε τον φασίστα Βορίδη -υπουργό της δωσίλογης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- από τον Σύλλογο Φοιτητών της Νομικής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails