Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Τσίπρα… Μην τολμήσεις να «ακυρώσεις» το δημοψήφισμα .


Γιατί τελείωσες πολιτικά . 

Πριν λίγη ώρα η καγκελάριος Μέρκελ (απορρίπτοντας ενδεχόμενο υπογραφής συμφωνίας με την Ελλάδα πριν γίνει το δημοψήφισμα), μεταξύ άλλων δήλωσε: «Καλός Ευρωπαίος δεν είναι εκείνος ο οποίος επιδιώκει μια συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος»...
Το Κατάλαβες ΑΛΕΞΗ;

Διάγγελμα αναμένεται να πραγματοποιήσει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο διάγγελμα του θα αποσαφηνίσει την υπόθεση του δημοψηφίσματος. Simon Nixon της εφημερίδας "Wall Street Journal" έγραψε στο Twitter, πως, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα ακυρώσει το δημοψήφισμα πριν το κρίσιμο σημερινό Eurogroup.
Σύμφωνα όμως  με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου το δημοψήφισμα προγραμματίζεται κανονικά. Μάλιστα μετά τις αφίσες που είναι έτοιμες και προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να ψηφίσει «όχι» η κυβέρνηση ετοιμάζει και τηλεοπτικά σποτ.
Εξάλλου κυβερνητικές πηγές, παρά τα όσα λένε οι εταίροι, υποστηρίζουν πως το δημοψήφισμα αποτελεί μέρος και συνέχεια της διαπραγμάτευσης.

Βαρύ κατηγορώ στο Γερμανικό κοινοβούλιο: Σαμποτάρετε την συμφωνία για να ρίξετε την κυβέρνηση!

Ο αντικαγκελαριος είπε στην βουλή τους ότι τόσα χρόνια στέλνανε χρήματα στην Ελλάδα χωρίς να ελέγχουν τα 2 κόμματα εξουσίας που κυβερνούσαν τη χώρα επί 40 χρόνια με αποτέλεσμα να ρημάξουν το κράτος και να ανέβει η διαφθορά.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, κατηγορώντας την καγκελάριο Μέρκελ και τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ ότι αρνούνται να συζητήσουν και να διαπραγματευτούν με την ελληνική κυβέρνηση γιατί ελπίζουν «ότι μετά την Κυριακή θα πέσει» και χαρακτήρισε «ανεύθυνη» αυτή τη στάση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ελπίζετε ότι μέχρι την Κυριακή θα πέσει η (ελληνική) κυβέρνηση. Γι’ αυτό δεν θέλετε να μιλήσετε μέχρι την Κυριακή. Και αυτό είναι ανεύθυνο».
Αναφερόμενος στο Grexit, υπογράμμισε ότι «μπορεί να είναι ένα ντόμινο» προσθέτοντας ότι «αν πεθάνει το ευρώ, τότε εμείς (οι Γερμανοί) θα υποφέρουμε».
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Die Linke, επέκρινε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι οι θεσμοί «αρνούνται την πρόταση του Τσίπρα για φορολόγηση των πλουσίων.


Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα, πριν από το δημοψήφισμα, διεμήνυσε η Καγκελάριος Μέρκελ σε ομιλία της προς τους Γερμανούς βουλευτές. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι χθες το βράδυ λάβαμε αίτημα από τον Αλέξη Τσίπρα για νέο πρόγραμμα, είπε η Α. Μέρκελ αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε καμία απόφαση πριν αποφασίσει σχετικά η γερμανική Βουλή.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ''ΟΧΙ'' ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΤΟ 1940.
Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ''ΟΧΙ''ΣΤΟΝ ΕΠΙΔΟΞΟ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΗ ΔΙΟΠΤΡΑ ΤΟ 1974.
Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ''ΟΧΙ '' ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΕΓΩ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ;;
 

Μελίνα Μποτέλλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails