Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Αλλάζουν... ορόφους αρκετά μεσαία στελέχη του ΛΑγΟΣ


Καλά τώωωρα το ανακάλυψες ρε καραγκιοζοφύρερ ότι είχες και πολιτικά σκουπίδια στο απόκομμα σου; Γιατί οι βουλευτές σου τι είναι ,η πολιτική αφρόκρεμα;Tόλμησε να προτείνεις (όπως σχεδιάζεις) για υποψήφιο στις εκλογές του ιατρικού συλλόγου τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (της νέας σου βουλευτού) να χάσεις και τον γιατρό σου, τον ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ. Εμείς πάντως επειδή ξέρουμε ότι δεν ήταν όλοι γραφικοί, απλοί φίλοι, με πλαστά μητρώα κλ.π θα σου «αφιερώσουμε» με ανάρτηση εντος των ημερών ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ σου από το 2004 ,για να δούμε τι θα απαντήσεις. Και είναι πάνω από χίλιοι. Όλοι αυτοί είναι τέτοιοι που λες; Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να ξέρουμε και τι λέμε.

Από τον σημερινό τύπο:

Όσο πολύπλοκη φαντάζει η διαρροή μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ τόσο ξεκάθαρη είναι η διαρροή στελεχών του προς τη ΝΔ, κάτι που αποτυπώθηκε με την παρουσία δεκάδων στελεχών του κόμματος στο συνέδριο της ΝΔ το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ. Πρόκειται κυρίως για στελέχη που είτε έβαλαν υποψηφιότητα στις εκλογές του Οκτωβρίου και δεν βγήκαν είτε για ανθρώπους που έμειναν εκτός λίστας και οι σχέσεις τους με το κόμμα «πάγωσαν». Χαρακτηριστική είναι η αποχώρηση από το ΛΑΟΣ της τέως βουλευτού Β’ Πειραιά Δήμητρας Αράπογλου (κατέλαβε την έδρα της ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γ. Ανατολάκης), η οποία, όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα χρόνου να προσχωρήσει στη ΝΔ. «Γέφυρες» μάλιστα με τη ΝΔ -εν αναμονή των εξελίξεων- έχουν στηθεί και σε τοπικές οργανώσεις του ΛΑΟΣ, με στελέχη να εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη ΝΔ, βρισκόμενοι σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με το ένα ή το άλλο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Ωστόσο, στην Καλλιρρόης, τις τελευταίες μέρες, οι συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών του κόμματος επί των εσωκομματικών της ΝΔ μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ενώ υπάρχει πλέον ξεκάθαρος φόβος για το πόσο η νέα «τάξη πραγμάτων» στα ρετιρέ της πολυκατοικίας θα επηρεάσει ή καλύτερα θα πλήξει το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη.

Μοιράζει νέους ρόλους στους «νεοδημοκράτες» βουλευτές του

Το πρώτο «ανάχωμα» απέναντι στις αναταράξεις που μπορεί να φέρει η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ «στήθηκε», όπως λέγεται από ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Καλλιρρόης, με το... μοίρασμα ρόλων σε διακεκριμένα στελέχη του κόμματος. Μεταξύ αυτών ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος τοποθετήθηκε -αμέσως μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου- επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ, αλλά και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος το περασμένο Σάββατο κατέλαβε τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

Ερωτώμενος για τις μαζικές αποχωρήσεις ο καρατζαφερης είπε ότι: «Πρόκειται για γραφικούς, που είχαν αποχωρήσει από το 2004,άλλωστε εγώ δεν θέλω να κουβαλάω κουσούρια στο κόμμα μου» ήταν η οργισμένη απάντηση του κ. Καρατζαφέρη επιχειρώντας να κλείσει το θέμα. Πάντως φαίνεται ότι οι αποχωρήσεις έχουν ενοχλήσει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος τώρα προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την «αποστασία» των στελεχών του λέγοντας ότι οι περισσότεροι ήταν απλώς φίλοι του κόμματος και όχι μέλη, άλλοι «παλαιοί βασιλόφρονες» , ενώ ένας βρισκόταν στον ΛΑΟΣ με... «πλαστό ποινικό μητρώο». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ γνωρίζει πολύ καλά ότι τα πράγματα στο κόμμα δεν θα είναι όπως πριν από λίγους μήνες, επί προεδρίας του κ. Κ. Καραμανλή στη ΝΔ. Γνωρίζει ότι μία ισχυρή ΝΔ ίσως οδηγήσει το κόμμα του σε μελλοντική συρρίκνωση, αφού και οι δύο «γαλάζιοι μονομάχοι» επιδιώκουν να φέρουν πίσω τους οπαδούς που έφυγαν από τη ΝΔ. Αρκετοί από αυτούς πήγαν στον ΛΑΟΣ και αυτός ήταν ο λόγος που ο κ. Καρατζαφέρης έλεγε αμέσως μετά τις εκλογές ότι το κόμμα του αύξησε κατά πολύ τα ποσοστά του σε σχέση με τις εκλογές του 2007.


3 σχόλια:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ είπε...

επειδη με περιέλαβες στο σχόλιο σου, δώσε μου την ευκαιρία να δηλώσω τα εξής ,σε όποιον ενδιαφέρεται..
Είμαι ο Ιατρός ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ Κ ΑΝΔΡΕΑΣ
μέλος του κόμματος απο το 2002.

Εχω υπηρετήσει το κόμμα μου σε πολλές θέσεις και έχω δώσει πολλούς αγώνες.

Ο πολιτικός χώρος που στηρίζω είναι ο Πατριωτικός και εντάσσομαι όπου αυτός εκπροσωπείται με αρχές.
Κατι τέτοιο μόνο στο ΛΑ.Ο.Σ βρήκα.

Τώρα για το θέμα που θέτεις .

Πιστεύω ότι ο πρώτος που θα έπρεπε να τό ήξερα είμαι εγώ ..
Αλλά και πάλι άν ο Πρόεδρος αποφασίσει να αναθέσει σε άλλον την ευθύνη της συνδικαλιστικής μας παράταξης τότε αυτό θα είναι για μένα μήνυμα ότι χρειάζομαι ..ξεκούραση .
Δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε μία πολιτική παράταξη και δή πατριωτική όσοι θεωρούμε εαυτούς σωστούς επειδή δεν μας..προτείνουν.
Είμαι ΛΑ.Ο.Σ,και παραμένω ΛΑ.Ο.Σ. μόνο ΛΑ.Ο.Σ.
Αν καταλάβω ότι δεν μπορώ να προσφέρω στο κόμμα μου(Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ)θα συνεχισω να προσφέρω όπως πάντα τις Ιατρικές μου συμβουλές στους αγαπητούς συμπολίτες ,στο Ιατρείο μου.

σας ευχαριστω
ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ Κ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα: Προκλητική η στάση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων.


Στο ζήτημα της διαχείρισης των κληροδοτημάτων επανέρχεται η Επιτροπή Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα με αφορμή το υπόμνημα διαμαρτυρίας για την φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών, ως Πρόεδρος της Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, και υπεύθυνος επί των Οικονομικών της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι η διαχείριση των κληροδοτημάτων από την Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι προκλητική ενώ εκφράζει την ελπίδα της ότι η Κυβέρνηση δε θα υποκύψει σε τέτοιες προκλήσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής έχει ως εξής:

«Ως Πρόεδρος της Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, και υπεύθυνος επί των Οικονομικών της Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων παραδίνοντας σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας για την φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, στον υπουργό των Οικονομικών, του είπε:
"Μας αδικείτε κύριε Υπουργέ", και του παρέδωσε το υπόμνημα της Ιεράς Συνόδου, στο οποίο "τέσσερις φορές αναφέρεται ότι το σχέδιο νόμου είναι αντισυνταγματικό". Αυτό το γεγονός είναι προκλητικό.

Και είναι προκλητικό, γιατί ο μητροπολίτης Ιωαννίνων:
α) Με "Διοργανισμό" που "τελεί τη εγκρίσει και υπό την εποπτείαν της Α.Μ. του Σουλτάνου", διοικεί και διαχειρίζεται, χωρίς να δικαιούται, το Κληροδότημα Γ. Σταύρου, λες και έχουμε ακόμα Τουρκοκρατία.
β) Με αντισυνταγματικά διατάγματα των φασιστικών καθεστώτων του Πάγκαλου και του Μεταξά, που επανέφεραν σε ισχύ το καθεστώς της Τουρκοκρατίας, διοικεί και διαχειρίζεται Κληροδοτήματα (όπως αυτά του Ν. Ζωσιμά και Γ. Τούλη), κατακρατεί δε (σε αντίθεση με πέντε νόμους της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας) τις σχολικές περιουσίες της πόλης των Ιωαννίνων που προέρχονται από Κληροδοτήματα, Μάλιστα σε επίσημα έγγραφά του προς θεσμικά όργανα της Πολιτείας, τις αναφέρει ότι ανήκουν "στην κυριότητα" των Αγαθοεργών, ενώ αυτές ανήκουν στο Γιαννιώτικο Λαό.
Η Πολιτεία όμως κοιμάται. Στον ίδιο ύπνο έχουν παραδοθεί, με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, και οι τοπικοί μας άρχοντες,
Με ολοκληρωτική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου ο μητροπολίτης Ιωαννίνων διοικεί και διαχειρίζεται τεράστιες περιουσίες που ανήκουν στο Λαό των Ιωαννίνων και του Μετσόβου, αντισυνταγματικά και παράνομα. Γι' αυτό επισημαίνουμε ότι είναι προκλητικό να μιλάει για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου, τη στιγμή που οι προκάτοχοι του στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, και ο ίδιος, δεν εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους.

Να ελπίσουμε ότι η Κυβέρνηση δε θα υποκύψει σε τέτοιες προκλήσεις, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας;»

Ανώνυμος είπε...

Τι αγώνες έχεις δώσει βρε Αντρέα ;
Βγήκες μιά φορά στον ιατρικό σύλ
λογο και την άλλη φορά δεν βγήκες.

Αν ο πολιτικός χώρος που στηρίζεις
είναι ο πατριωτικός, γιά άνοιξε
πάλι τον "Χρυσό Οδηγό" γιά ναβρεις
τίποτε καλύτερο (παίζει και Παπαθε
μελής πατριώτης, το ξέρεις ;)

Ο δικός σου τάχει πουλήσει όλα σε
καλή τιμή στους μητσοτάκηδες και
από Σκόπια και από Θράκη και από
Κύπρο, μήπως και του δόσουνε κάνα
υπουργείο όταν η Ντόρα με το καλό
στο 2013 γίνει και πρωθυπουργός .

εσύ τι περιμένεις απ αυτούς, άντε
πιές κανα ουισκάκι μπας και ξελαμπι
κάρει λίγο το κεφάλι σου και δεις
την κοροιδία.

Related Posts with Thumbnails