Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Έφαγε…. οικονομική «σφαλιάρα» ο Βγενόπουλος


Σε… ολυμπιακή προσγείωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της οδηγήθηκε το 2009 η Marfin Investment Group, κλείνοντας τη χρήση με τις μεγαλύτερες ζημιές στη σύντομη ιστορία της, που σε μεγάλο βαθμό αποδίδονται στην ενσωμάτωση της Olympic Air στον όμιλο. Η διοίκηση Βγενόπουλου υπόσχεται τώρα στους μετόχους, ότι η συμφωνία με την Aegean θα εξαφανίσει όλες τις ζημιές από την εξαγορά της O.Α. για το 2009 και όσες εγγραφούν μέσα στο 2010.

Μετά τους πανηγυρισμούς για την κερδοφορία ρεκόρ του 2008, που οφειλόταν σε μη επαναλαμβανόμενα κέρδη (144,3 εκατ. ευρώ από την πώληση της συμμετοχής στον ΟΤΕ και 161,5 εκατ. ευρώ από την αποτίμηση των επενδυτικών ακινήτων της θυγατρικής RKB), το 2009 οι ασθενείς αποδόσεις των θυγατρικών του πολυσχιδούς ομίλου έγιναν εμφανείς.

Οι ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στο ποσό-ρεκόρ για την MIG των 111 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως, όπως εξηγεί η διοίκηση, «στις ζημιές που προέκυψαν λόγω του σημαντικού κόστους εκκίνησης της OLYMPIC (η συνεισφορά των εταιριών της OLYMPIC στα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου για τη χρήση 2009 ανήλθαν σε ζημιά ποσού 83 εκατ. ευρώ).

Για τη ναυαρχίδα του ομίλου, που έκλεισε με σημαντικές ζημιές τη χρήση του 2009, οι ορκωτοί ελεγκτές υπενθυμίζουν ότι «λόγω μη συμμόρφωσης με τις καθορισθείσες ρήτρες δανεισμού, βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τα πιστωτικά ιδρύματα για τον επανακαθορισμό των όρων του συνόλου των δανειακών της υποχρεώσεων. Η συνέχεια εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails