Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Παραπλανεί ο ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ για τα 500 εκατομμύρια


Με μια παραπλανητική διάψευση, που μπορεί τυπικά να είναι ορθή, αλλά δεν περιγράφει την ουσία του θέματος, ο Π. Βουρλούμης επιχείρησε να κλείσει εσπευσμένα το θέμα που άνοιξαν, έστω και με ελαφρώς εσφαλμένη πληροφόρηση, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας ότι στις 27/12/2009 ο ΟΤΕ έκλεισε όλους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα και μετέφερε τις καταθέσεις του στη Γερμανία, αποσύροντας πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Με μια εξόχως παραπλανητική ανακοίνωση, ο ΟΤΕ επιχείρησε να κλείσει το θέμα, ως εξής:

«Σχετικά με την ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Δημήτρη Κουσελά, Ανδρέα Μακρυπίδη, Στάθη Κουτμερίδη, Γιάννη Κουτσούκου και Αφροδίτης Παπαθανάση προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο ΟΤΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι:

1. Δεν έχει κλείσει κανένα λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα

2. Δεν έχει μεταφέρει χρήματα στη Γερμανία, ούτε διατηρεί καταθέσεις σε γερμανικές τράπεζες.

Ο ΟΤΕ θεωρεί το περιεχόμενο της ερώτησης τελείως αβάσιμο».

Τυπικά, η απάντηση του ΟΤΕ είναι σωστή, αλλά η αλήθεια είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του “S”, ότι ο Οργανισμός όντως «γονάτισε» ελληνικές τράπεζες στα τέλη του 2009, έστω και αν δεν είναι απολύτως ακριβή αυτά που αναφέρουν οι βουλευτές –ότι έκλεισε λογαριασμούς και απέσυρε 500 εκατ. ευρώ. Η συνέχεια εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails