Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Μην αφήσετε να αποσύρουν τον στρατό από τα νησιά οι προδότες


Ανησυχία και πολλά ερωτήματα στις τάξεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών Κλάδων καταγράφεται μετά από τις φράσεις τόσο του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, περί «Περιοχικής συμφωνίας μείωσης των εξοπλισμών», όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου περί «καθορισμού εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών στο Αιγαίο από τρίτους εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο».

Στην πρώτη περίπτωση εκτιμούν ότι αναβιώνει η πρόταση του Θ. Πάγκαλου, μετά τα Ίμια για ταυτόχρονη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και απομάκρυνση του τουρκικού Στρατού από τα παράλια και στην δεύτερη ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «προετοιμάζει» για προσφυγή στην Χάγη του θέματος των νησιών που η Τουρκία έχει βαπτίσει «γκρίζες ζώνες».

Οι Έλληνες αξιωματικοί τον τελευταίο καιρό για πρώτη φορά δείχνουν διάθεση διαφοροποίησης από κινήσεις τις οποίες θεωρούν ότι αντιβαίνουν στους όρκους που έχουν δώσει και στις διατάξεις του Συντάγματος περί προστασίας της πατρίδας. Ακόμα και ανώτατοι αξιωματικοί αντιδρούν έμπρακτα με διάφορος τρόπους σε κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας όταν θεωρούν ότι αντιβαίνουν στα συμφέροντα της χώρας, όπως έχουν ορκιστεί να τα υπηρετούν και αυτό φαίνεται στην διάθεσή τους να "σπάζουν" συνέχεια το εμπάργκο ενημέρωσης που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση στα ΜΜΕ για τις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο...

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις Πάγκαλου περί "εδαφικών λεπτομερειών", όπως πρώτο το defencenet.gr σημείωσε την Παρασκευή, είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος ελληνικής κυβέρνησης αποδέχεται ότι υπάρχουν αμφισβητούμενα εδαφικά ζητήματα στο Αιγαίο (σε βάρος φυσικά της Ελλάδας γιατί ποτέ δεν έχουν τεθεί εδαφικά ζητήματα σε βάρος της Τουρκίας).

Σε ότι αφορά την «περιοχική μείωση των εξοπλισμών», ανώτατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς από τους πλέον ικανούς και ο οποίος απολαμβάνει τον ιδιαίτερο σεβασμό προϊσταμένων και υφισταμένων, σχολίαζε στο defencenet.gr: «Δεν υπάρχει Έλληνες αξιωματικός που θα πειθαρχήσει σε τέτοια συμφωνία, αλλά ούτε και οι κοινωνίες των νησιών και της Ελλάδας δεν πρόκειται να το επιτρέψουν. Ο Γιώργος μπορεί να έχει καλές προθέσεις, αλλά η επιχειρησιακή πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Αν ο Στρατός αποχωρήσει από τα νησιά είναι θέμα λίγου χρόνου να τα «καταπιεί» η Τουρκία».

Αναχαιτίσεις ελληνικών μαχητικών Μirage 2000-5 στις 3 Μαΐου ... νοτιοανατολικά του Άη Στράτη (!), δηλαδή δυτικότερα των νησιών Λέσβου και Χίου «καταγγέλλει» η Άγκυρα στο ΝΑΤΟ, μαζί με ένα μπαράζ "παραβιάσεων" ελληνικών μαχητικών στις 29 και 30 Απριλίου και 4 Μαΐου! Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νάπολη, την έδρα του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου, στις 3 Μαΐου η τουρκική Αεροπορία «αναχαίτισε νοτιοανατολικά του Άη Στράτη μαχητικά Mirage 2000-5 τα οποία είχαν απογειωθεί από την Τανάγρα και είχαν εισέλθει παράνομα στον τουρκικό εναέριο χώρο» Η ελληνική πλευρά γνωρίζει τις ανακοινώσεις στο ΝΑΤΟ των τουρκικών Επιτελείων από την ίδια ημέρα που έγιναν. Δηλαδή ένδεκα ημέρες, τουλάχιστον ενωρίτερα για το περιστατικό του Άη Στράτη. Τέθηκε το θέμα στις πρόσφατες συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογάν; Αν δεν τέθηκε, σημαίνει ότι ο εναέριος χώρος ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, σιωπηλά παραδίδεται στην Τουρκία στο πλαίσιο της μυστικής διπλωματίας που ασκείται από την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου; To defencenet. gr γνωρίζει ότι όχι απλώς το θέμα δεν τέθηκε, αλλά έγινε και προσπάθεια να αποκρυβούν οι τουρκικές "καταγγελίες" για να μην "χαλάσει το κλίμα" της επίσκεψης Ερντογάν...

ΠΗΓΉ

Εμείς το είχαμε πει από πέρσι τον Αύγουστο που είχε ξεκινήσει η προδοσία με την επίσκεψη του ΡΑΣΜΟΥΣΣΕΝ, όπου είχαμε παραχωρήσει τον εναέριο χώρο του αιγαίου στην δικαιοδοσία και τον έλεγχο του ΝΑΤΟ. Είπαμε ότι μέσω αυτού θα αλωνίζουν οι τούρκοι ως εντολοδόχοι του, όπως και έγινε. Τώρα έρχεται ο εθνοπροδότης ο πάγκαλος με τον Γιωργάκη να βάλουν την ταφόπλακα αποσύροντας και τις χερσαίες δυνάμεις από τα νησιά, εν ονόματι της καλής γειτονίας, και της αμοιβαίας απόσυρσης. Ολοκληρώνεται δηλαδή η μεγαλύτερη προδοσία στην ιστορία του ελληνικού έθνους, χωρίς να ανοίξει… μύτη. Θα πρέπει να ντρεπόμαστε που σιωπάμε. Είμαστε ανάξιοι να λεγόμαστε Έλληνες, αφού αφήνουμε μια χούφτα προδότες, να ξεπουλούν τα πάντα, αμαχητί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails