Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Τα φόρτωσε στην κυβέρνηση της Ν.Δ και…. καθάρισε?


Τι κατέθεσε το στέλεχος της JP Morgan Μάκης Σαββίδης που όμως αφέθηκε ελεύθερος... Το ίδιο προεξοφλεί για τον εαυτό του και ο Γ. Παπαμαρκάκης που απολογείται την ίδια μέρα με την πρώτη δόση δανείου του ΔΝΤ!..
Το στέλεχος της JP Morgan Μάκης Σαββίδης απολογήθηκε σήμερα στον ειδικό εφέτη ανακριτή για το σκάνδαλο των ομολόγων -και συγκεκριμένα για το ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ, που φέρεται να κατέληξε υπερτιμολογημένο σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία- και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι για τα αδικήματα της «άμεσης συνέργειας σε απάτη» και της «εγκληματικής οργάνωσης» ενώ για το σκάνδαλο αυτό εκκρεμεί και η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής στο πλαίσιο της κυβερνητικής δέσμευσης για πάταξη της διαφθοράς και τιμωρία των ενόχων. πάντως στην απολογία του, υποστήριξε πως η σύναψη του ομολόγου έγινε στο πλαίσιο "κυβερνητικού σχεδίου", από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ. Σημειώνεται ότι για το ίδιο σκάνδαλο έχει πάρει προθεσμία και τελικά θα απολογηθεί μεθαύριο Τετάρτη 19 του μήνα και ο Γιώργος Παπαμαρκάκης διευθυντής επενδύσεων της North Asset Management, που είχε επίσης εμπλακεί την αγοραπωλησία του ομολόγου με τις μεγάλες μίζες. Πέρα από τη σύμπτωση, ότι την ημέρα που θα απολογείται, θα εισρέουν και τα πρώτα 5,5 δισ. από το ΔΝΤ για την εξόφληση των 10ετών ομολόγων ύψους 8,5 δισ. ευρώ της χώρας μας που λήγουν στις 19 Μαΐου, έχουν ενδιαφέρον οι πληροφορίες ότι ο κ. Παπαμαρκάκης φέρεται να κομπορρημονεί ήδη ότι δεν αντιμετωπίζει κανέναν κίνδυνο προφυλάκισης κι αυτός.
Υποστηρίζει επίσης -μάλλον ...άσχετα με την ποινική εκκρεμότητα του!..- ότι με τις διεθνείς διασυνδέσεις του βοήθησε το τελευταίο διάστημα στην τακτοποίηση δανειακών υποχρεώσεων κάποιων κρατικών οργανισμών, ΔΕΚΟ κλπ...
Σημειώνεται επίσης ότι, σε αντίθεση με αυτά, οι τρεις εκπρόσωποι της εταιρείας «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», Γ. Αποστολίδης και Θεόδωρος και Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχουν ήδη προφυλακιστεί για το σκάνδαλο αυτό.Πηγή

Τελικά για το χάσιμο τόσων εκατομμυρίων από το διαχρονικό υστέρημα των εργαζομένων ποιος φταίει ; Oι έχοντες ασυλία κλεφταράδες; Το έγκλημα είναι διαρκές αρχικόπανοι ,και όχι …στιγμιαίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails