Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Το ξαναλέμε: ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.


Εμείς θα συμφωνήσουμε με όλα όσα μας πασάρουν εντέχνως περί φοροδιαφυγής. Με τα γαμημένα τα κλεμμένα από τους αρχιλήσταρχους τους πολιτικοεργολαβοδιαπλεκομενους όμως τι θα γίνει; Tελειωσε το θέμα; H φοροδιαφυγή υπήρχε από συστάσεως του ελληνικού κράτους και δεν είχε πτωχεύσει. Εάν δεν κατάκλεβαν τρισεκατομμύρια και να τα στέλνουν στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει αυτό το παραμύθι. Εάν το κράτος είχε δίκαιο σύστημα φορολόγησης πάλι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και πρέπει να το κόψουμε. Φέρτε πίσω όλοι τα κλεμμένα. Να κατασχεθούν όλες οι βίλες των πολιτικών και όσων έχουν σχέση οικονομική με το δημόσιο, αφού δεν μπορούν να τις δικαιολογήσουν με καμιά δύναμη. Να βάλουμε όλους τους υπερπλουτίσαντες παρανόμως φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι να επιστρέψουν τα κλεμμένα λεφτά. Εν ανάγκη να στήσουμε και μερικές κρεμάλες για παραδειγματισμό. Το να φωνάζουν συνέχεια για τους φοροδιαφεύγοντες μικρομεσαίους που τους έχουν ξεζουμίσει, το μόνο που καταφέρνουν είναι μια τρύπα στο νερό και ….σπάσιμο νεύρων στους.. πεινασμένους. Εάν νομίζουν ότι θα στρέψουν τους μισούς πολίτες, ενάντια στους άλλους μισούς για να κυβερνούν είναι γελασμένοι. Ο εμφύλιος έχει τελειώσει εδώ και εξήντα χρόνια. Το Δ.Ν.Τ και οι κάθε διεθνείς τοκογλύφοι γιατί δεν ενδιαφέρονται για το ποιοι έφαγαν τα λεφτά; δεν τους ενδιαφέρει αυτό;Mας μιλούν για 60 δις φοροδιαφυγή την στιγμή που οι μίζες μόνο από τα εξοπλιστικά όλα αυτά τα χρόνια, είναι παραπάνω, και τις καρπώθηκαν πέντε έξη άτομα. Στην Φώτο ως παράδειγμα, τα λεφτά από μερικές μίζες που είναι στην …Ελβετία.

60 δισ χρωστάνε οι φοροφυγάδες στο δημόσιο την ώρα που θα μας δοθούν 110 δισ ευρώ για να μην χρεοκοπήσουμε
- Μόνο τα 4 δισ ευρώ μπορούν να εισπραχθούν άμεσα
- Το νομικά κενά ευνοούν τους φοροφυγάδες να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν. Το συνολικό χρέος από τους φοροφυγάδες προς το δημόσιο αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι σχεδόν τα μισά από αυτά που θα εισπράξουμε από τον μηχανισμό στήριξης.
Στα 60 δισεκατομμύρια περιλαμβάνονται:

-Πρόστιμα από τη φοροδιαφυγή
-Τη φοροαποφυγή
- Την αποφυγή καταβολής του ΦΠΑ

Από τα 60 δισεκατομμύρια τα 30 είναι από ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν τελεσιδικήσει από τις όποιες δικαστικές διαμάχες, δηλαδή το κράτος μπορεί να τα εισπράξει άμεσα από τους οφειλέτες ή να προχωρήσει σε κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Όμως μόλις τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 30 μπορεί να τα εισπράξει το ελληνικό κράτος άμεσα.
Τα υπόλοιπα 26 δισ ευρώ αφορούν είτε σε εταιρείες που έχουν πτωχεύσει είτε από χρέη του ίδιου του δημοσίου προς το δημόσιο (σε αυτά περιλαμβάνονται οι δήμοι, οι ΔΕΚΟ, οι χρωστούμενες οφειλές προς το ΙΚΑ κτλ). Από τα 30 δισ ευρώ που είναι ληξιπρόθεσμα χρέη και έχουν τελεσιδικήσει τα 20 δισ ευρώ τα χρωστάνε 8.828 φυσικά ή νομικά πρόσωπα και αξίζει να σημειωθεί ότι κάτω από 2.000 ευρώ χρωστάνε στο κράτος 602.000 οφειλέτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι φυσικά πρόσωπα. Τα άλλα 30 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 60 δισ που είναι το συνολικό χρέος προς το κράτος εκκρεμούν στα δικαστήρια.


Διαβάστε επίσης: Λίστα με 500 επώνυμους μεγαλο-οφειλέτες και φοροφυγάδες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails