Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Βάζουν χέρι και στις καταθέσεις οι …εντολοδόχοι του Δ.Ν.Τ


Κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και πλειστηριασμοί ακινήτων έρχονται με διαδικασίες εξπρές για περίπου 500.000 οφειλέτες του δημοσίου που «γύρισαν την πλάτη» στην πρόσφατη ευνοϊκή ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών και δεν τακτοποίησαν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ, οι εφορίες και τα τελωνεία έχουν υποβάλει ήδη αιτήματα προς τις τράπεζες για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών του Δημοσίου, ζητώντας να πληροφορηθούν για το ύψος των υπολοίπων που υπάρχουν στους λογαριασμούς τους και τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογράψει.

Πίεση
Για τους οφειλέτες που θα προκύψουν στοιχεία ότι διαθέτουν σημαντικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την κατάσχεσή τους ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και οι οφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Το οικονομικό επιτελείο που αναζητάει «ζεστό χρήμα» για τα δημόσια ταμεία έχει δώσει εντολές στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό για ένα άνευ προηγούμενου «πρέσινγκ» σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο.

Μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους το δημόσιο έχει εισπράξει 520 εκατ. ευρώ από την τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναζητούνται περισσότερα από 900 εκατ. ευρώ για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για φέτος και προβλέπει την είσπραξη 1,5 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα. Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές υπερβαίνουν τα 30 δισ. ευρώ από τα οποία όμως εισπράξιμα θεωρούνται τα 8-10 δισ. ευρώ.

Με τις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου, καθιερώνονται νέες διαδικασίες εξπρές για τις κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο και για τον πλειστηριασμών ακινήτων.

Λες και είναι μαλάκες αυτοί που έχουν πρόβλημα, και θα τα έχουν στην… εθνική. Τα έχουν εκεί που τα έχετε και εσείς παλιοκλεφταράδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails